Snabb Brödpizza

pizzapagen1

Snabblagad pizza gjord på Pågens jubileumskaka som är rund och har en perfekt pizzastorlek.
Bra med Pågen är också att brödet är förskuret i trekanter, perfekt pizzaslice, så det är lätt att dela pizzan när den är färdiggräddad.

Bröd, enkel tomatsås, den fyllning man själv önskar och så in i ugnen. Enkelt och perfekt när tid för ett längre matlagningspass inte finns!

Vill man att det ska gå ännu snabbare så ersätter man den redan snabblagade tomatsåsen med ketchup eller en tetra passerade eller krossade tomater.

Enkelt och gott och lätt att variera för alla önskemål av innehåll och smaker!
pizzapagen2

Före gräddning i ugnen såg våra pizzor ut så här.

BRÖDPIZZA
Ingredienser:
1 hel Pågens jubileums kaka
Tomatsås (recept se nedan)
Valfri topping som t.ex skinka, paprika, rödlök, ananas, svamp, basilika, oliver, tomater, ruccola
Riven ost/Mozzarella
Pizzakrydda/Oregano

Gör så här:
Lägg brödet på ett bakplåtspapper på en plåt.
Bred ut tomatsåsen över brödet.
Lägg på önskad fyllning, pizzakrydda och avsluta med riven ost/mozzarella.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader  i ca 15-20 min. Tiden beror lite på hur mycket fyllning man har på. Håll koll så kanterna inte bränns.

Tomatsås ingredienser:
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 dl passerade tomater
2 tsk timjan
2 tsk pizzakrydda
Svartpeppar
Salt
Socker

Gör så här:
Finhacka löken och riv vitlöken.
Fräs löken och vitlöken i samma stekpanna tills den mjuknat och tillsätt tomatsåsen och kryddorna.
Låt puttra i ca 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, lite socker och ev mer svartpeppar.

bloglovin 2016-10-11 kl 13:56


2 svar till Snabb Brödpizza

  1. Gott det ser ut :D. Verkar enkelt också 🙂


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *