Snabblagad Kikärtspasta

Kikärtspasta1
Helgen bjöd även på en vegetarisk middagsrätt. Dock bara för mig för de övriga valde att ha köttiga tillbehör till.
Snabblagad kikärtspasta som jag fann hos Husmorsorna aka Emma Hamberg och Anette Rosvall. Det blev dock en lite egen variant på originalreceptet då jag varken hade purjolök eller bacon hemma och jag valde också att ha i en skvätt matlagningsgrädde för att få en lite krämig såsig konsistens.
Gott blev det och i och med att baconen uteblev så blev det en vegetarisk maträtt.
En som jag kommer att laga fler gånger för stekta kikärtor, när de får stekas så att det får lite färg och det ibland poppar till i stekpannan, gör att de får en väldigt god nötig smak.
Mumsigt!
Kikärtspasta2
KIKÄRTSPASTA
Ingredienser:
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Ev Chiliflakes
1 tsk Sambal oelek
Salt
Svartpeppar
½ grönsaksbuljong
1-2 dl Matlagningsgrädde
En nypa socker
Ett gäng körbärstomater
Pasta

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka rödlöken.
Skala och skiva vitlöken i tunna skivor.
Fräs rödlök och vitlök i olivolja i het stekpanna en stund.
Häll i kikärtorna och fräs dem tills de har fått en riktigt fin färg. De blir då lite sega och nötiga.
Salta och peppra och krydda ev också med lite chiliflakes och ha i en tesked sambal oelek och en liten nypa socker.
Dela körsbärstomaterna och ha i dem.
Tillsätt grönsaksbuljongen och häll i grädden.
Rör runt och låt puttra en kort stund.
Servera med pastan och rikligt med parmesan.

bloglovin 2016-04-25 kl 17:59



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *