Sommarsallad med Halloumi, Jordgubbar & Kvarngryn

En salladsdröm är det att kombinera jordgubbar med nygrillad halloumi, kvarngryn (jag har helt fastnat för kvarngryn sen de ingick i Smakbox premiärbox, fantastiskt goda och matnyttiga) tillsammans med avokado, körsbärstomater, bladspenat och några bitar röd paprika.
Till det en klick av den enklaste såsen ever bestående av turkisk yoghurt blandad med lite fajitakrydda.

Somrigt, extra gott med kall mat som går lätt att laga på sommaren, och halloumi är ju så sanslöst gott dessutom. Båda barnen tycker om halloumi (och Baileys, haha) så den osten har kommit att bli ett stående inslag på grillen den här våren och sommaren.
SommarSalladHalloumi

SOMMARSALLAD MED HALLOUMI
Ingredienser:
Kvarngryn (svenskodlade från Frebaco Kvarn)
Halloumi
Bladspenat
Avokado
Jordgubbar
Röd paprika
Körsbärstomater
1 dl turkisk yoghurt eller Creme fraiche
Fajitakrydda, en tesked eller två beroende på hur stark smak man vill ha

Gör så här:
Koka några portioner Kvarngryn enligt anvisningarna på förpackningen.
Rör ihop såsen och låt stå till sig i kylskåpet.
Skär halloumin i skivor och grilla dem eller stek i grillpanna.
Skiva avokado, jordgubbar, paprika och körsbärstomater.
Lägg upp bladspenat på en tallrik, kvarngryn ovanpå.
På med grönsakerna, jordgubbarna och halloumin.
Toppa med en klick kall sås.

bloglovin 2016-07-07 kl 16:21



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *