Spröda skorpor med ljuvlig pepparkakssmak

Inte ser de särskilt vackra ut mina tre ojämna lite småfeta längder på plåten men doftar ljuvligt gör de!
Att baka Biscotti gav mersmak, vilket säkert framgick efter mitt inlägg med mina Saffransbiscotti att det skulle, så nu har jag gjort en ny variant av denna spröda goa skorpa som tillsammans med en latte är något av den perfekta fikan vill jag lova.

På bilden ovan har de precis gräddat klart i ugnen och de ska skäras.
Ca 1 cm breda bitar är lagom storlek och fint blir det om man skär snett över längden så att bitarna inte blir traditionellt raka.

Sprödheten är densamma som på Saffransbiscottin men dessa smakar god och julig pepparkaka 🙂

PEPPARKAKSBISCOTTI ca 40 stycken
Ingredienser:
100 gram smör
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
4-5 tsk pepparkakskryddor
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
½ tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda rumsvarmt smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda samman de torra ingredienserna mjöl, pepparkakskryddor, vaniljsocker, bakpulver och salt och blanda sen ner dem väl i äggsmeten.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över lite råsocker.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Ta ut plåten och stäng av ugnen.
Skär längderna i bitar och ställ tillbaka plåten i ugnen så att kakorna får torka i eftervärmen tills ugnen kallnat [eller över natten].

Receptet hittade jag i den inspirerande och vackra boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman men jag ersatte ingefära, kanel och kryddnejlika med färdiga pepparkakskryddor.

bloglovin 2013-11-19 kl 15:02


5 svar till Spröda skorpor med ljuvlig pepparkakssmak

  1. Postat av: Linda

    MUMS! Dessa måste jag skriva upp på min att-baka-lista! 🙂

  2. Postat av: Carolina

    Vad kul att du gav dig på dessa – de är jättegoda, och så enkla! 🙂

  3. det ser ju ärligt jättegott ut, och med pepparkakssmak, det kan ju inte bli bättre! 🙂

  4. Postat av: Popprinsessan

    Å, perfekt! Jag har varit så sugen på att baka just pepparkaksbiscotti och tackar för receptet! Kanske det blir ett försök redan ikväll.
    Kram

  5. Postat av: Camilla

    Jag har redan ätit upp de jag bakade ;(


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *