Panerad fisk

Egen panerad fisk äter vi inte ofta, eller aldrig är nog mer rätt sagt om detta.
Jag vet att jag lagat det någon gång tidigare men det är en herrans massa år sen. Har något vagt minne utav fiskpanerande i vårt förra hus men det är tveksamt om ens W fanns då så längesen är det.
Hur som så köper jag oftast fiskpinnar eller sprädbakad torsk i frysdisken på Ica Det är det som jag vuxit upp på när det kommer till panerad till fisk och jag älskade det och mina barn gör det samma. Nu är det dock slut på det!

Att panera fiskfiléer själv är ju både extremt enkelt att göra och framförallt så mycket godare. Jättegott till och med. Fråga M. Han som älskar fisk [så länge det inte är för kletig fisk i en massa sås och annat småhack] åt rejält igår kväll och det trots att han även hade ätit fisk till lunch i skolan.
Att äta fisk två gånger samma dag bekommer inte honom men jag själv kan väl tycka att jag någon vecka skulle kunna tänka efter och inse att tisdagar är fiskdag i skolan… Det är ju inte första gången vi d det här laget som vi kör med fisk gånger två på en och samma dag. Bättring på det helt enkelt.

Panerad fiskfilé lär det bli många gånger här framöver iallafall. Igår åt vi fisken med mos och skippade då att ha någon sås för det är inte lika nödvändigt att ha just till mos enligt oss men pressad potatis och en god sås blir det nog som tillbehör nästa gång.
Gott, gott, gott!

PANERADE FISKFILÉER
Ingredienser:
Fiskfiléer
1 ägg
Ströbröd
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Dela fiskfiléerna i mindre bitar.
Vispa upp ägget lite grann tillsammans med lite salt och peppar.
Vänd fiskbitarna i ägget och sen i ströbrödet.
Stek på medelhög värme i ca 7 minuter per sida.

Servera med t.ex ugnsbakade grönsaker, potatis eller mos, och en sallad gärna med några stänk av balsamvinäger på för det är ju så gott [mitt crave att ha i dressing just nu].

Grönsakerna skalar man och skär i stavar/bitar.
Lägg dem i en ugnsform och ringla lite olja över. Salta och peppra och stänk ev över lite flytande honung eller sirap. Detär gott på det!
Rosta i ugnen på 225 grader tills de blivit lite mjuka och fått lite färg. Ca 25 minuter brukar det ta men tiden beror ju lite på vad för slags grönsaker man lagar så man får titta till dem efter en stund helt enkelt.

bloglovin 2014-09-17 kl 17:59


9 svar till Panerad fisk

  1. Postat av: Petra

    Jag älskar att göra egna fiskpinnar,tyvärr äter inte mina barn det de vill hellre äta icas tråkpinnar:)det är ju godare o nyttigare att panera sin egna fisk enligt mig:)

    • Postat av: Helen

      Efter igår är jag fast för att panera fisken själv så nu är det slut med Icas fiskpinnar här. Man får liksom vara glad åt att kidsen gillade dem 🙂
      Helen

  2. Postat av: Maria

    Fisk är ju så gott & panerad fisk är ännu bättre!!
    S älskar fisk och vi äter det några gånger i veckan, så det gäller att hitta lite olika sätt att tillaga den på.
    Du tar verkligen jättefina matbilder!

    kram kram

  3. Postat av: Tina

    Åh så gott! Vi äter också bara färdigköpta fiskpinnar men vi måste nog testa ditt recept! Önskar Er en fin torsdag! KRAM

  4. Postat av: Popprinsessan

    Här älskar också barnen panerad fisk och jag har testat att panera själv, vilket som du skriver faktiskt var ganska lätt 🙂 Jag är inte alls själv glad för fiskpinnar, men egen panerad fisk är gott.
    Tyvärr gillar inte barnen lax, om det inte är grillad hel laxsida. Lite trist för jag älskar lax och skulle kunna äta det ett par gånger i veckan. Igår testade jag en ny variant med cashewnötter, lime och vitlök som var supergott. Tyvärr föll det inte alls barnen i smaken..
    Kram

  5. Postat av: Camilla

    Vi panerar ofta här med, eller, ja, sambon gör det. Han är nästintill allergisk mot hel- och/eller halvfabrikat och vill göra så mkt som möjligt själv. Själv är jag tyvärr för lat och bekväm för sådant när det gäller matlagning. Så jag är glad att han gillar att stå vid spisen 🙂

  6. Postat av: Karin

    Vad gott” Ser så fram emot att gå och handla och laga mat hemma i Sverige!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *