Stekt Tortilla – tilltugg, förrätt, mellanmål, kvällsmat

Kvällens middag var enklaste och snabbaste maten nämligen pastaskruvar, stekt falukorv och wokade grönsaker.
Pastaskruvar är barnens senaste favorit när det kommer till pasta. De väljer hellre den än makaroner och spagetti och perfekt är då båda tycker om att äta skruvarna även kalla så när vi varit på utflykt eller cup så är det pastasallad med skruvar som huvudingrediens som gäller och inte mig emot för enklare än så kan det ju inte bli 🙂

Ikväll hittade jag fem stycken Tortillabröd i frysen så de åkte fram och delar man bara på dem så tinar de på bara några minuter.
Av det blev det ett litet tilltugg till maten nämligen stekta tortillabröd.
Jag har aldrig provat på att steka tortillabröd tidigare men sannerligen att jag kommer att göra det igen!

Det var mycket enkelt och snygga blev de också då jag valde att steka dem i stekpannan med räfflor.
De blir lite krispiga så skär man dem i lagom stora bitar går de lätt att hålla i handen.
Mina åt jag tillsammans med en liten klick naturell creme fraiche. Så himla gott men de ska absolut ätas alldeles nygjorda och varma.

M smackade när han mumsade på sina med en mild riven ost mellan så även han tyckte om dem vilket är ett gott betyg. Sen kanske det kan ha något att göra med att han trampat hela 14 kilometer på sin cykel under eftermiddagen 😉

Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt.

Väldigt enkelt men mycket, mycket gott!

STEKT TORTILLA
Ingredienser:
Tortillabröd
Riven ost, gärna en smakrik sådan t.ex cheddar
Skinka, tacosås, salami, ruccola, tunt skivad tomat, lök [helt enkelt sådant som du tycker om]
Smör eller olivolja att steka i

Gör så här:
Lägg det du vill ha som fyllning på en tortilla och toppa med ost. Täck hela tortillan med fyllningen!
Lägg på nästa tortilla som lock.
Hetta upp en stekpanna, gärna teflon och med ränder, på medium värme. Ha i lite smör eller olivolja.
Stek tortillan ca 1 min på varje sida, de ska vara gyllenbruna.
Lyft ur och skär i bitar.
Ät direkt!

bloglovin 2014-06-30 kl 19:31


5 svar till Stekt Tortilla – tilltugg, förrätt, mellanmål, kvällsmat

  1. Postat av: Fröken M

    När jag ser dina bilder så ångrar jag att jag slängde påsen med lördagens överblivna tortilla bröd !!
    Tortilla är ju så himla gott ! Har du ätit dem med pulled pork på Olearys ?
    Dom är to die for !!

    Brödet med salami och mozzarella blev kanon !
    Kommer ett recept framöver 🙂

    Trevlig kväll !

    • Postat av: Helen

      Svar: Tortillas som blir över efter tacokvällar är perfekt att frysa in!
      Nej det har jag inte. Jag ska ut på stan imorgon kväll. Vet inte vart vi ska men jag ska hålla Olearys i minnet 🙂
      Brödet låter spännande!
      Helen

  2. Postat av: Petra

    Mums så gott detta såg ut:)så fint du har fått här inne har du ändrat design själv?är så sugen på en ny.kram

  3. Postat av: Tina

    Men mums! Detta måste testas! Jag är så dum och slänger alltid överblivna tortillabröd! Det får det bli ett slut på nu! KRAM fina du!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *