Tiltad Daim- och kokospannacotta

Kokos är utan tvekan en favorit och som pannacotta var det precis så gott som jag föreställt mig att det skulle vara.
Att göra pannacotta på kokosmjölk gjorde att pannacottan  blev något mjukare och krämigare än den blir gjord på endast vispgrädde. Det finns ju de som inte kan med konsistensen på pannacotta, som upplever desserten som stabbig, och med kokosmjölk så kommer man lite grann ifrån just detta.

Kokos tillsammans med Daimchoklad är perfekt. Daimkrosset hamnade dock på botten i glaset då det sjönk under stelningstiden så det blev ju att man åt upp till sist men smaken av Daimchoklad fanns där direkt från början.

Nästa gång gör jag den i ännu mindre glas. Små portioner av pannacotta är att föredra då det är lite mäktigt. I alla fall efter en stunds ätande och när man inte har något lite syrligt, gärna av annan konsistens som en hallonsås eller liknande, att bryta av med.

Kanogott och utan tvekan en perfekt mellodessert och vill man kan man ju som min kollega gjorde samma kväll som inte är särskilt förtjust i kokos göra endast daimvarianten 🙂

För er som gillar den tiltade looken men undrar hur man gör så finns det bild här hur det såg ut när jag hällt det första lagret i glasen medans de fortfarande stod i muffinsformen.

DAIM- OCH KOKOSPANNACOTTA [6 stora portioner/ca 12 små]

DAIMPANNACOTTAN
Ingredienser:

5 dl vispgrädde
1-2 kryddmått vaniljpulver
2 ½ gelatinblad
250 gram Daimchoklad

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver på svag värme i en kastrull. Rör om då och då.
Bryt chokladen i mindre bitar. OBS spara en liten bit choklad till att ha som topping vid servering.
Tag av kastrullen från spisen och lägg i chokladen. Rör tills chokladen är helt smält.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem.
Ställ glas snett i t.ex en muffinsform och häll pannacottan i glasen.
Ställ in i kylen i ca tre timmar.

KOKOSPANNACOTTAN
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk
0,5 dl strösocker
2 gelatinblad

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med kokosmjölken och sockret på svag värme i en kastrull. Rör om då och då.
Tag av kastrullen från spisen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem.
Ta ur glasen med Daimpannacotta från kylen och ställ dem på en bricka.
Fördela kokospannacottan över Daimpannacottan.
Ställ in i kylen i några timmar eller över natten.
Om de ska stå över natten så plasta glasen med plastfolie när de svalnat.

Hacka Daim och rosta lite kokosflingor i en torr stekpanna och strö över vid servering.

bloglovin 2015-03-01 kl 10:33


2 svar till Tiltad Daim- och kokospannacotta

  1. Postat av: Fröken M

    En sån skulle jag ge bra mycket för just nu !
    Pms-grinig och allmänt sugen på det mesta typ… 😉
    Dock skvalrar vågen ( och byxorna ) om att et har varit lite för mycket av det goda på sistone,
    så det är väl dags att ta ”tag i det”.
    Trevlig kväll !

    • Postat av: Helen

      Hade gärna delat med mig av en men de tog liksom slut ganska fort, haha 😛
      Detsamma till dig!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *