Statyn flyttar i legostaden & rabattkod på lego

Igår var M lite i sitt esse då han fick visa flera av kalasgästerna sin legostad som han har uppbyggd på allrumsbordet på ovanvåningen.
Han gillar att visa staden och är en detaljernas kille och kan utan problem prata om vad som pågår i staden för tillfället med allt ifrån skejtåkare som vägrar att åka på sina skateboards och istället bär runt på dem, poliser som rycker ut för att tjuvar har gömt en kista med pengar i pizzerian till ett taket håller på att rasa in i fångarnas celler.

Just nu pågår flyttning av stadens staty med hjälp av kranbilen.
Bordet börjar bli något litet och staden växer sakta så det är lite svårt med vart alla hus, bilar och gubbar ska få plats.
Synd för det är väldigt perfekt lekmässigt att ha legostaden uppbyggd på ett bord då han kan gå runt bordet och leka och komma åt hela staden. Perfekt också när han har kompisar och de leker tillsammans i staden för då får flera lätt plats.
En tanke finns att när M får ett större rum så ska staden flytta in där och förhoppningsvis då få mer möjlighet till att växa lite till.

Jag har så klart köpt en legosats av modell större till M i julklapp. Älskar själv lego och allra helst att bygga ihop det och sen även att städa och ställa i ordning i staden. M bygger mycket själv nu förtiden och det är fascinerande att se hur han greppar beskrivningarna som inte alltid är så lätta att förstå sig på. Han räknar pluppar och vi har utvecklat lite speciella termer för vissa legobitar så vi förstår varandra när vi bygger.
Lego är kreativt, kul och fascinerande men tyvärr väldigt dyrt.
Det gäller att passa på att handla när det finns rabatterbjudanden som för några veckor sen när ToysRUS hade 25 % eller som nu när Lekmer har 25-50% rabatt på lego. Jag försöker att köpa vid sådana tillfällen och spara undan sakerna. Sen är det lite svårt också just det där att spara undan för det även jag tycker att det är kul som sagt, haha, och det ska bli roligt att sitta under mellandagarna och bygga ihop den stora borgen som ska få finnas i utkanten av legostaden. Att blanda tidsepoker för oss är liksom inga problem alls 😀

Lekmer rabattkod hittar ni här. Perfekt till julens hårda skramlande klappar.

bloglovin 2014-12-08 kl 16:30


6 svar till Statyn flyttar i legostaden & rabattkod på lego

 1. Postat av: Camilla

  Har även jag har en stor legofantast här hemma och jag kan bara instämma i att lego är dyyrt! Tyvärr. Fast nu har han så mycket lego att jag har lust att införa köpstopp, 3 gigantiska plastlådor borde ju räcka till att bygga det mesta! Men jag misstänker att vi köper honom lego till julafton i vanlig ordning :p

  • Postat av: Helen

   Det är ju så kul med lego och kommer ju hela tiden nya roliga byggsatser så har man en liten Lego-fantaster är det ju svårt att låta bli at inte köpa iallafall något lego i julklapp 🙂

 2. Postat av: Fröken M

  Här kommer det bli flera legopaket under granen i år !
  Både några kartonger från lego city och några lego förvaringsklossar 🙂

  • Postat av: Helen

   Vad kul! Lego city är verkligen kul, har ju en hel stad här hemma av bara city, och det är så roligt att höra hur killarna låter när de leker i den 😀
   Förvaringsklossarna är bra de med! Vi har både små och stora och ett huvud. Perfekt både till det allra minsta legodetaljerna och vanliga bitar ju.

 3. Postat av: Fröken M

  Vi har faktiskt en hel stad vi oxå, men nu behöver den byggas upp från grunden igen när Viggo har ett ”riktigt” rum !

  Tack ! det känns otroligt skönt att ha landat i huset.
  En knapp vecka tog det att få ordning och i torsdags kväll packades den SISTA kartongen upp !
  Jag tror aldrig att vi har flyttat så effektivt innan,
  men det känns såååå skönt att ha det klart !
  Nu kan vi bara njuta av allt det nya och välkomna julen !!

  • Postat av: Helen

   Att bygga upp staden är ju det roligaste det och allra helst i nytt rum!
   Förstår att det känns bra på alla sätt och vis för er 🙂


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *