Bojkotta vårdcentralen

Igår förmiddags hamnade vi oplanerat på vårdcentralen.
W ringde från skolan efter att bara varit där en timme och sa att hon mådde dåligt och ville gå hem.

När hon kom hem var hon vit i ansiktet och sa att hon mådde illa. Jag kände paniken inombords om att en eventuell vinterkräksjuka var i antågande men efter att ha bäddat ned henne tog jag tempen och hon hade 38,2.
W mår alltid illa när hon har feber.

Hon lät grötig när hon pratade och halsmandlarna var tjocka och täckte mer än halva svalget på henne så jag ringde vårdcentralen och vi fick komma dit.
W var jätteduktig när de tog ett halsprov på henne. Jag fick även mina tankar om att operera bort halsmandlarna bekräftade, tyvärr.
Sköterksan som vi träffade tyckte att man sen när W är frisk kunde se till att få en remiss till öron, näsa, hals för en undersökning.
W blev ledsen och rädd. Hon vill absolut inte vara med om en operation även om hon inte riktigt vet vad det innebär.
Jag som minns hur Ws halvbror var tiden efter han hade opererat bort mandlarna tycker att tanken känns jobbig men detta slår jag bort nu så får jag ta det om och när det blir aktuellt.

W hade streptokocker, trots att det inte ens gått en månad sen hon var sjuk förra gången, så nu skulle de skriva ut en annan sorts antibiotika då det inte går att äta samma som förra gången om den ska ha någon verkan på denna skiten.

Otroligt var att sen när jag två timmar senare skulle hämta medicinen eftersom de inte skulle kunna skriva ut den på direkten så var det sådan kö på Apoteket att jag var tvungen att strunta i det då båda barnen satt i bilen och väntade på att få komma hem så jag bad L att ordna med hämtningen.
Antibiotikan fanns inte inlagd i systemet när L stod på Apoteket för att hämta den.
Jag fick ringa vårdcentralen som hade stängt för utbildning på eftermiddagen varpå jag ringde landstingsväxeln.
De sa först att de inte kunde hjälpa mig eftersom de inte kunde få tag i någon och veta vad som hade hänt pga utbildningsdagen.
Jag fick vänta tills på måndag sa de.
Då blev jag smått upprörd. Skulle jag vänta tills på måndag när min dotter har streptokocker med feber och halsont för andra gången på en och samma månad?!
Att ens föreslå det när man ringer och kämpar för att få till en lösning pga ett sjukt barn gär mig förbannad att tänka på så här i efterhand.

När de sen förstår att jag inte alls tänker vänta så lyckas de ordna så jag får prata med en läkare på vårdcentralen där vi var på förmiddagen. Den läkaren kan knappt prata svenska.
Hon är både svår att förstår, har svårt för att förstå vad jag säger och har en telefon som knastrar och sprakar hela tiden så det blir än svårare att höra vad hon säger och viseversa 🙁

Jag känner mig osäker med henne och gör samtalet något längre än det kanske skulle behövt att vara men jag vill ju veta att W får rätt medicin, dvs inte samma eftersom hon ätit Kåvepenin för bara några veckor sen m.m.
Det skulle iallafall ta en kvart att få medicinen leveransklar vid ett Apotek.
Efter en kvart stod L vid Apoteket på nytt men det fanns fortfarande ingen medicin och ingen där fick åter igen tag på någon på vår vårdcentral för att kolla vad det är som var fel.
L åker då dit för att försöka lösa det på plats för någon måste det ju finnas att prata med där.
Han lyckas och de ordnar med medicinen det är bara det att på Apoteket i vårt lilla område har de inte den antibiotikan som W nu ska ha [det är alltså inte klassisk Kåvepenin den här gången] så han får åka till apoteket på sjukhuset och hämta den.

Av denna långa och tråkiga story blev det bra iallafall som det verkar nu.
W ska istället för tre gånger om dagen nu ta 7,5 ml en gång om dagen och den här Cedax som antibiotikan heter smakar inte heller lika illa som Kåvepeninen gjorde.
W hann långt ifrån bli lika sjuk den här gången som hon var för några veckor sen och idag efter att ha tagit endast två omgångar medicin så käner hon sig i stort sett frisk vilket känns otroligt skönt.

Vad som händer sen med halsmandlarna m.m. det får vi ta då.
Dock så funderar jag på att bojkotta vårdcentralen och söka mig till någon privat form av sjukvård istället för det här är långt ifrån första gången som det strular med saker som borde fungera direkt.

bloglovin 2012-03-10 kl 12:20


5 svar till Bojkotta vårdcentralen

 1. Postat av: Jenny

  Suck! Så typisk. Här där jag bor är vårdcentralen också kass. Hoppas W kryar på sig.

 2. Postat av: Hanna

  Trist när det inte fungerar! Och stackars w som åkt på streptokocker igen 🙁

 3. Postat av: Maria

  Låter ju inte klokt! Tur att det löste sig till sist.
  Trevlig lördag!

 4. Postat av: ami

  Fy för att behöva kämpa och krångla när man behöver hjälp av vården. Skönt att det ordnade sig till slut. Hoppas W blir frisk snart så att hon kan vara med på allt roligt som hon ser fram emot, och att ni slipper sjukdomar i huset.

  Ha en skön lördag! Och, åh så gott det såg ut med smoothies. 🙂

 5. Postat av: Annika

  Fy för strulande medicinleverans. :/
  Tycker helt klart att du ska söka privat istället.
  Ang operation av halsmandlar så gjorde min äldsta dotter det när hon var i 6 års ålder.
  Man sövs och märker inte att de tar bort dem. Man har ont efteråt så klart. men det lindrar man med
  mycket glass 🙂

  Hoppas hon slipper eländet.. Lilla gumman.

  ( har hittat hit igen efter lång frånvaro.. )


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *