Tyvärr måste vi ändra operationsdag

Igår kom ovanstående brev.
Jag som skrev i ett inlägg igår att jag inte svär
Jag svor i mitt huvud när jag läste den rosamarkerade texten. Ändra dag och tyvärr!
J***a skit!

W har varit så inställd på att hon om en vecka ska ta bort sina halsmandlar och skrapa bort körtlar bakom näsan.
Igår morse konstaterade hon högt att det nu endast var en vecka kvar att vänta. Det ska bli skönt att ha det gjort var hennes ord.

Nu blir det inte. Vilket skitbrev att få bara sådär!
Jag har förberett W inför detta så mycket jag bara kan.
Studiebesök på operation, besökt labb för att få uppritat på armarna vart de skulle ta blodprov för att bestämma blodgrupperingen på henne, handlat Emlaplåster och varit där och tagit blodprov, pratat en massa, ordnat med vikarie på jobbet några av dagarna i nästa vecka, ännu en gång lämnat återbud till röntgen av min axel som även den skulle varit på Valborg, meddelat fotbollen, musikalen, miniorer och fritids att hon inte kommer. 
Jag har pratat med hennes lärare så hon skulle få med sig hemuppgifter hem nu på fredag som vi skulle göra under veckan som hon skulle vara borta.
Nästa vecka är det ju Valborg och pga det så missar hon då endast tre skoldagar då de är lediga från skolan både måndag och tisdag. 

När jag ringde och bokade operationstid den 4 pril så tvekade jag en smula först för att ta just den 30 april eftersom jag själv då hade tid för röntgen av min axel och för att det var Valborg men detta var den första tiden som fanns.
Alternativ två som var den 14 eller 15 maj kändes så långt fram och då skulle hon missa en massa kul med klassfotboll, avslutningar m.m.

Där fick jag för att jag tackade ja till den första tiden som erbjöds!

Självklart ringde jag igår och frågade om anledningen till detta brev.
Jag fick då veta att eftersom det är just Valborg så gör de inga operationer då.
De hade fått ett beslut från högre instans på sjukhuset att läkarna som utför operationer, eller om det var just operationer av halsmandlar och körtlar i näsan vet jag inte om hon sa, jobbar tydligen inte då.

Hur kan det komma sig att kontorspersonal jobbar fram till 12 dag före röd dag mig veterligen, alltså på Valborgsmässoafton, men operationsläkare gör det inte?
Det är ju ingen stor operation utan den är tänkt att utföras på morgonen/förmiddagen och framåt eftermiddagen/kvällen ska W få åka hem.
Kvinnan jag pratade med var ledsen att det blev så här. Hon beklagade sig att vi fått en tid som egentligen inte fanns och sa att detta var baksidan av hennes jobb att behöva ringa runt/skicka ut brev och meddela sådana tråkigheter som det blir när man ställer in en operationstid.

Jag var tvungen att dubbekolla om den nya dagen, den 28 maj är nämligen annandag Pingst, så det inte var likadant då att de inte hade tänkt på vilken dag det var.
Annandag Pingst var hon dock säker på att de opererar på.
Nu blir det alltså operation den 28 maj istället.
W kommer att missa den sista matchen i klassfotbollen och vår planerade lilla bussutflykt med öppna förskolan på tisdagen i den veckan blir inställd. Sen hoppas jag att jag lyckas få ledigt då istället för nästa vecka. Suck!

Mest tänker jag på W som varit rädd och gått från att inte vilja genomföra detta till att vara inställd på att nu blir det av och det om bara några dagar.
Hon har räknat ned hela tiden så det är inte konstigt att hon blev lite ledsen.
Hon vill verkligen göra detta nu [hon pratar om det nästan varje kväll när hon ska sova] och funderar mycket på att hon kommer att låta och vara annorlunda då det kan vara så att den där grötigheten som hon har nu kan försvinna, rösten bli ljusare, lukt och smak förhöjas och hörseln bli bättre.
Jag berättade att vi nu kan besöka en Valborgsbrasa på måndag och att hon faktiskt nu kommer att kunna vara med på klassfotbollsdiscot på fredagen i nästa vecka så då kändes det betydligt mer ok att skjuta på operationen.
Hon hade ingen koll på att hon skulle missat det förstnämnda så stämningen blev ok ändå även om det är precis som hon säger – det hade varit så skönt att haft det gjort…

Ni får väldigt gärna rösta på W och mig så att vi kanske kan få åka med BloggBussen 2012 på ett skojigt äventyr till Danmark två veckor efter att operationen är avklarad.
Det vore fantastiskt att få åka med!
Stort Tack på förhand.

bloglovin 2012-04-24 kl 16:39


2 svar till Tyvärr måste vi ändra operationsdag

  1. Postat av: Tina

    Nej men fy vad IRRITERANDE!!! Jag förstår att du blir arg gumman! Tyckser så synd om Stackars W! Skickar massor av kramar till er båda.

  2. Postat av: Popprinsessan

    Usch vad tråkigt att det blev uppskjutet! Och en hel månad! Man kan ju tycka att eftersom anledningen var den den var så borde operationen prioriteras till en tidigare tid..
    Och även om jag håller tummarna att ni kommer med Bloggbussen så är jag lite sur för att ni nu passerat mig och L ;-) Det hade annars varit grymt kul att komma med och få träffa sådana som dig som verkar vara så trevlig!
    Kram!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>