2014 år pepparkakhus – en pepparkakskyrka

Alla våra små tomtar, grisar och snögubbar har nu flyttat in i pepparkakskyrkan och de ser, precis som varje år, ut att trivas med sitt pepparkaksboende.
I år byggde vi en kyrka, barnen gick banans och överdekorerade den med massor av godis, och de riktigt små tomtarna med böjbara ben och armar som jag köpte på julmarknad på torget för en massa år sen intog direkt sina platser på kyrktaket. De brukar alltid hålla till på taken, haha, och barnen vet vid det här laget var de trivs som bäst helt enkelt.
W satt en tomte runt kyrkans kors och en hamnade klättrandes i kyrktornet och ser ut som att han är på väg att falla ner.
M tyckte att några grisar skulle mumsa på de giftiga flugsvamparna. Vi får väl se om de finns några överlevande figurer kvar att ta fram till nästa jul, haha…

Jag lyfte upp kyrkan och W placerade en batteridriven miniljusslinga under den så nu lyser det fint i fönsterna av gelatinblad och hela vår lilla julby ser så mysig och fridfull ut där den står inbäddad i vit bomull.

bloglovin 2014-12-01 kl 18:59


8 svar till 2014 år pepparkakhus – en pepparkakskyrka

 1. Postat av: Caia.se

  Nej men vad söt! Jag orkar inte så här blir det ingen!

 2. Postat av: Jeanette

  Oj vad läckert. Riktigt kreativt:)

 3. Postat av: Theresa

  Wow, vilket fantastiskt pepparkakshus! Vad ni är kreativa och duktiga! Kram

 4. Vilket fint pepparkakshus! Och så roligt med tomtar och andra figurer. Förstår att barnen tycker det är superkul att göra!

  • Postat av: Helen

   Tack! Ja det årliga bygget är uppskattat av barnen och sen har de nästan svårt att hålla sams när alla figurerna ska placeras ut för båda två vill sätta dit alla och just på det stället där de tycker att de ska vara 😀


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *