Årets JULpresent till fröknarna

Om lite drygt en timme är det luciafirande på Ms dagis och då passar vi på att säga tack för en toppentermin tillsammans med en liten julpresent.
Förra årets fick fröknarna varsin GOD JULtavla utav oss så vilket ju är en väldigt enkel present att arra eftersom jag gör den själv…

I hittade jag söta vita krukor med hjärtan på och idag åkte jag och M iväg och köpte en minien, belgiska chokladsnögubbar och en liten tomte på pinne.
Hemma igen så stoppade vi enen i krukorna och med lite grön mossa runt sig, silverband som fick agera glitter och en underbart fin god jultag från Mansion som jag band en liten bit rödvitt snöre runt så blev det ett enkel och fin liten julgrupp.

Chokladsnögubben slog jag in i cellofan och satte dit en tag bredvid som vi skrev en hälsning på och sen klädde jag in den lilla julgruppen i cellofan, band ett julsnöre runt och till sist satte jag dit snögubben och tagen.

Vi orkade inte åka långt iväg för att köpa minienen tidigare idag utan provade en butik som finns nära oss.
Jag har aldrig tidigare varit där men det såg väldigt mysigt ut utanför den och väl inne i butiken fanns det ganska mycket fint som små dekorationsmöjligheter och julgrupper att titta på.
Jag tycker ju om att kolla på deltaljer och fina saker så när jag efter två sekunder i butiken fick frågan om jag ville ha hjälp tackade jag nej och sa att jag gärna ser mig runt lite först.

En stund senare frågade jag om de hade minienar och i samma sekund som jag sa det så hittade jag dem själv vilket jag sa högt. Expediten rörde inte en min när jag försökte vara lite rolig.
När jag sen frågade om de hade silvrig utdragbar dekorationstråd som jag tänkte använda som glitter fick jag bara ett nej till svar.
Jag frågade då vad de hade för färger eftersom hon inte berättade det självmant vilket jag hade gjort om jag hade varit i hennes läge. Hon tyckte att jag skulle ta grönt men det hade jag inte alls lust med varpå hon då sa vilka färger tänker du använda i ditt arrangemang då.
Jag sa att jag ville tänka en liten stund till och försökte gå igenom i mitt huvud vad jag hade för dekorationsgrejer och snören m.m. hemma.
Hon såg sur ut och var inte alls särskilt trevligt bemötande.
Det kändes som att hon tyckte att jag var dum i huvudet som inte köpte en av hennes färdigdekorerade arrangemang.

Jag frågade på lite saker, synade vissa dekorationer närmre, tänkte högt och pratade med M om saker som jag tyckte var fint för att höra vad han tyckte om dem. Det är ju hans fröknar som ska få presenten så det vore väl kul att köpa något som han fastnade för.
Expediten verkade tycka att jag var dum i huvudet faktiskt. Konstigt för om det kommer in någon som faktiskt är genuint intresserad av deras grejer, tittar på allt och kommenterar högt till sitt barn att det ena är fint och det andra är ljuvligt sött så borde väl det vara en kul kund att få i butiken istället för en som bara kommer in och vill ha en röd julblomma med en tomte nedtryckt i?!

Hon sa inte hej då när vi gick så jag vände mig om i dörren på vägen ut och sa tack så mycket och hej då, lite småtöntigt av mig, men för att få henne till att reagera.
Dit kommer vi nog inte att åka mer, iallafall inte för att köpa blommor m.m. Anledningen till att vi åkte dit idag var ju för att slippa åka iväg så långt och oftast så är det ju lite mysigare och trevligare att handla i en liten butik.
De hade en del små grejer som jag skulle vilja köpa på mig för att jag inte sett dem någon annanstans. Älskar ju att ha dekorationsmöjligheter hemma… men jag har verkligen ingen lust att bege mig dit igen tråkigt nog.  

Nu ska lillebror förvandlas till den sötaste lilla pepparkaksgubben i stan och sen åker vi 🙂

bloglovin 2011-12-12 kl 16:20


5 svar till Årets JULpresent till fröknarna

 1. Postat av: Tina

  Men åh vilken arrogant och otrevlig människa, nej dit hade inte jag heller åkt fler gånger. Vilka fina presenter du gjorde till fröknarna. Hoppas luciatåget var mysigt. KRAM!

 2. Postat av: Linda Söderberg

  Hej!
  Åh vilka fina arengemang du gjort iordning till fröknarna.
  Jag måste bara få fråga vart du köpt de fina vita krukorna

  Mvh Linda

  • Postat av: Helen

   Linda – De är köpta på Ica Maxi och är inte av porslin utan plåt ?!? (kallar man det materialet så?). Väldigt fina faktiskt 🙂
   Helen.HUSnrNIO

 3. Postat av: Karin

  Gud så fint! Vet du vad det blev för ca-pris/st?? Krukorna tex, vad kkostar de? Har två barn på olika dagisavdelningar så om jag ska göra nåt liknande blir det typ 6 st…..OCh kanske en till mattanten också:-) Har eg redan köpt presenter men din idé var bättre;-) Och var hittade du gubbarna på pinne? På Buketten?

  Kram Karin

 4. Postat av: Karin

  Väntar ff på svar jag;-)


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *