Cykelpremiär, rådjursolycka & sportlovsmåndag

Idag börjar sportlovet för värmlänningarna.
Jag är hemma med grabbarna efter en morgon med upp och nedvändning av huset i jakt efter Ws skidglasögon. Igår eftermiddag åkte hon iväg på några dagars sportlovsläger och den första dagen, alltså idag, skulle de ägna åt utförsåkning på Ski Sunne. Det var bara det där med skidglasögonen som vi alla sett nyligen men ingen kunde komma ihåg riktigt vart…
Väldigt nära avfärd hittade L dem och lämnade huset med rivstart för att hinna med att lämna dem före han skulle till jobbet.
Där försvann min lugna lediga sportlovsmåndag-ligga-kvar-i-sängen-plan…
Istället har vi jag och M ätit frukost och spelat Vildkatten tillsammans. Jag kan verkligen rekommendera Vildkatten. Fartfyllda spel som inte tar lång stund att spela är de bästa, haha.

MBaileysFebr16

Gårdagen innehöll halv dags jobb för min del, W kom hem från övernattning hos en kompis och M hade en kompis här på lek.
Medans W lägerpackade, M drog iväg på två timmars fartfyllt firande av en kompis i förskoleklass som hade sitt kalas i skolans gymnastiksal vilket passade killarna perfekt, så åkte jag och L in till stan och gick på bokrean och tog en gofika.
Vet inte när det hände sist men det var så längesen att känslan av att ha varken barn eller hund kring mig kändes ytterst ovan, haha.

Vid fem gick vi ut med Baileys jag och M.
Det blev cykelpremiär med godisstopp på några parkbänkar här och var för att äta ur påsen han fick på kalaset.
De flesta vägarna i vårt område var helt bara och fria från is så att cykla gick kanon och vi njöt alla tre tills vi fick syn på rådjuren. De gick omkring på Noret på väg mot Skårevägen.
Plötsligt hoppade de upp i kanten av Noret och rakt upp på vägen. Vi så bilar komma, kändes som i slowmotion och jag sa att det kommer inte att gå bra till M, sen hördes bara en rejäl duns.
Bilisten såg inte de två fina rådjuren och körde på det ena så att det hördes ända ner till där vi stod.
Vi såg på håll hur rådjuren efter en kort stund sprang vidare tillsammans ner på andra sidan vägen. Bilisten stannade sin bil utanför vår frisörsalong och stod länge och tittade på sin bil innan han körde iväg. Vi gick över vägen och fortsatte ner vid reningsverket vid älven. M gick ut i snåret och sa att han såg dem. Baileys var i extas och ville spåra. Gav ifrån sig små annorlunda ljud som jag aldrig tidigare hört och gick med näsan tryckt mot marken.
Rådjuren var inne bland snåren och gick sen mitt framför näsan på oss och ner mot älven.
M ville följa efter, han var lite i chock, sa att det var som på film, var arg på föraren som bara jade kört iväg och nog dödat det ena rådjuret men samtidigt så var det ju inte hans fel att det hade sprungit just där framför bilen.
Så pratade han på medans vi gick hem. Han cyklade i förväg hem till L som ringde och började kolla upp om de fått in någon anmälan. Det hade de inte och inte kom det in någon heller de närmsta timmarna.
Vi lämnade så mycket info vi kunde och en stund senare ringde jägaren Bosse upp mig och jag fick i detalj beskriva vart vi varit. Då var han ute och sökte efter rådjuret för att det skulle slippa ligga och lida.
M tyckte att vi skulle ta med oss Baileys, Ls jägarvapen, haha, och sticka iväg och hjälpa honom. Det blev en massa prat om detta innan det blev lugnt här igår kväll.
L verkade bli sugen på att ta upp jagandet igen och M gjorde klart för att han var intresserad att följa med i så fall, haha.

Nu ska vi komma ur pyjamasen här och ta en tur med vår lilla hund innan vi fortsätter vår sportlovsmåndag. Hoppas på att slippa både olyckor och rådjur idag. Blir nog en tur till skogen, där är det i alla fall tomt på bilar.
Ha en fin måndag!

bloglovin 2016-02-29 kl 10:59INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *