Del Tre

Min fascination och lovprisning över att Ikea har kommit till min stad fortsätter! (så ni som inte uppskattar det företaget, har levt med Ikea runt husknuten länge eller bara är allmänt trötta på min dyrkan kan sluta läsa här…).

Vad gör man när man slutat jobbet strax efter sju och Ikea finns bara några minuter bort (och har öppet till åtta) jo man åker dit och köper en säng! En säng, bara sådär, en halvtimme innan stängning, och bara en säng inget annat (jo förresten blev en rosa spargris till W också…).
Inser att min shopping när det gäller Ikea radikalt har förändrats.
Istället för att shoppa så att jag knappt själv får plats i bilen (man kan ju behöva en extra korg och hur var det nu glödlamporna hemma…) så kan jag nu fundera och planera.
Ta med mig mina tankar till varuhuset och fundera om. Ta med de nya planerna hem igen. Mäta och känna in vad som passar bäst och sen åka tillbaks och köpa varan.
Kanske är det så att jag istället kommer att bränna alldeles för mcyket på pengar på Ikea nu när vi har det här men samtidigt tror jag att all den där spotanshoppingen och hamstrandet som jag förr sysslade med när jag åkte till Örebro gör att jag sparar pengar också.
Vill iallafall gärna tro det…
Dessutom är det lätt att handla på Ikea i Karlstad, kundvagnarna har en vågrät bricka som är perfekt för barnen att ha "fack & hylla" lappen på så att de kan måla. Det finns flera kassor med självscanning för dig som väljer att betala med kort istället för kontant. Lätt, snabbt och smidigt. I varuhuset finns t.ex målningstvspel vid tygavdelningen och en burkautomat vid tavelavdelningen (W har nyttjat båda under dagens besök).

Idag på min lediga fredag har jag och W tillbringat tre skojjiga timmar med ansiktsmålning, tävlat i att leta nyckelpigor, lekt på Barnens Ikea och smaskat på gratis korv och köttbullar på spett.
Sådant som hör invigningsdagar till…

Grovstädning och montering av W:s nya säng väntar.
image479

Bilder:Privata!
bloglovin 2007-08-31 kl 15:09


10 svar till Del Tre

 1. Postat av: Malinbayard

  Varför fick inte DU, den stora entusiasten och sponsorn, en ansiktsmålning då???
  Det är ju hur läckert som helst!

 2. Postat av: Tiagirl

  Självscanning? Det har inte ”vi”…
  Jag kan inte alls besinna mig på mina besök. Det slutar alltid med NÅT…och eftersom jag alltid har nya projekt på gång(i huvudet eller pågång!)så ser jag varje beösk på ikea med nya ögon!!! Och inspireras på nytt jämt! 🙂
  Värsta är väl att jag när ÄR på Ikea så FÅR jag nya projekt; i huvdet!!!!!

 3. Postat av: Viktoria

  Vad fin W blev! (:

 4. Postat av: Maria-Jag blommar

  Förstår att det måste vara underbart att ha det i samma stad…

 5. Postat av: Annika

  Ni verkar ha det skoj på IKEA 🙂

 6. Postat av: Liza

  Vilken skojig dag ni har haft!! Ska till IKEA Haparanda nästa lördag.. tycker det är nära fast det är ca 17-18 mil dit. Har inte en aning om vad jag behöver?? Kommer antagligen att bränna någon tusing iaf…
  KRAM och ha en trevlig helg!

 7. Postat av: Lottis

  Vilken fin tiger du fick med hem
  🙂
  Själv har jag också varit där….också köpt en säng och vi tog självscanning på vägen ut…men utan någon lustig anledning så fick vi en anabolapumpad, skrikig och otrevlig och allmänt elek och jobbig man från södra sverige bakom oss. Vi behövde inte vänta länge men enligt honom skulle det gå ännu fortare….funderade ett tag på om jag skulle säga till honom men då hade jag nog fått en box…*opps*

 8. Postat av: jessica

  Det är därför IKEA är så bra när man har det runt hörnet.haha Jag handlade mycket precis i börjar bara för att jag ”samlat” på mej en lista och nu blir det som du säger att man planera och sen planera om när man kommer dit o sen fundera man lite till o man slipper köpa en massa i onödan och du kan köpa det o lika lätt lämna tillbaka det om man ångra sig!!
  Så visst spara man pengar i längden!! + att man kan se alla nyheter som bara kommer in o vänder…kul!
  Trevlig helg!

 9. Postat av: MO

  Verkar som någon är uppriktigt glad över att ikea kommit till stan, men förstår dig till fullo. Har själv fem mil till ikea, det är lite för långt för att åka flera gånger i veckan/månaden men inte för långt för att det ska bli jobbigt. Kul med ny säng, ha de så bra, kram

 10. Postat av: Maria

  Va tvungen att kika in nu och läsa och säga hej 🙂 Inte haft nån data på ett tag. Åh jag vill också ha Ikea här i Borås. Har ju iofs i gbg men ändå.
  Ha d nu bäst o kram!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *