Det växer

Här vaknar vi till en fin dag med mycket blått på himmeln och sol som försöker tränga igenom de ganska tunna molnen men en väldigt kall morgon.
Helgens tvåsiffriga värme kom visst av sig en smula och just nu är det minusgrader ute och när jag var ute med soporna för en stund sen tänkte jag tanken att det är ju svinkallt och till och med frost på gräsmattan.
Samma tanke jag hade igår kväll när jag frös trots fingervantar och knäppt jacka när jag och M cyklade hem efter att ha ätit spontan middag hos familjen S medans W var på fotbollsträning.
Förhoppningsvis blir det skönare framåt helgen då jag faktiskt är ledig och kanske kan även studsmattan komma upp då om det inte är för kallt. Tanken på att barnen hoppar och slänger av sig det ena plagget efter det andra trots att det är kallt i vinden är inte något jag vill frammana om jag kan hala på det då förkylningar, halsont och feber ju är en vårklassiker som följd av för tunna kläder när solen tittar fram efter en lång vinter.

Idag mår jag lite bättre än igår i kroppen så det känns skönt så nu kör vi tisdag och betar gärna av den här veckan så fort det bara går så att det snart kan bli helg och jobbledigt.

Jag tog av plasten på barnens påskgräs i söndags. Det växer fint i krukorna på fönsterbänken och i år står de på två olika ställen så att det inte ska uppstå någon tvekan om vems gräs som tillhör vem.
Igår vattnade M bådas och han längtar efter att låta kycklingarna flytta in, eller ut eller vad man nu säger, för gräset är så mjukt och skönt att ta på enligt honom 🙂

Att så påskgräs är en påsktradition hos oss och något vi gjort i flera år nu.
Jag älskar traditioner och alla slags pyssel och kreativa saker som man kan göra tillsammans med barnen.

När jag sökte på påskgräs i bloggen mest för skojs skull hittade jag dessa bilder från våren 2012. Så små de ser ut på bilderna och ändå så är det inte mer än två år sen jag tog dessa!
W med sina då älskade rosa kläder som nu inte alls är en favoritfärg längre och M med sin gubbkeps och framförallt sitt långa, blonda, och lockiga hår.
Älskade barn ♥

bloglovin 2014-04-01 kl 07:12


5 svar till Det växer

 1. Postat av: Tina

  Men åh! Så mycket det händer på två år! Du har så fina barn vännen! Hoppas du känner dig lite piggare idag och att veckan rasar förbi så att du får vara ledig lite. KRAM

 2. Postat av: Fröken M

  Vilken mysig tradition ! Det kanske är något man skulle härma och göra ihop med Viggo 🙂
  Ha en bra dag !

  • Postat av: Helen

   Svar: Det tycker jag att du ska 🙂 Är ju både kul att plantera men sen även att vattna och se att det växer dag för dag och sen att få sätta dit kycklingarna är ju pricken över i:et 😀
   Helen

 3. Postat av: Popprinsessan

  Mysig tradition!
  Funkar tyvärr inte för oss i år då vi åker bort under påsklovet. Men kanske till nästa år 🙂
  Rosa är inte speciellt poppis här heller längre, mer lila och turkost.
  Hoppas att dagen flyter på bra och att du fortsätter åt rätt håll med ditt mående!
  Kram

  • Postat av: Helen

   Svar: En slags mintgrön/grön/turkos är det som gäller här nu. Hon är som en radar i klädbutikerna efter den färgen. På KappAhl finns en hel del tydligen. Tack!
   Helen


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *