En blinkande hund

ReflexHalsband
Mobilbilder från vår kvällspromenad.

Efter mycket intensiva timmar på jobbet med disco all over och avslutande mat på MAX med samma små så var det välbehövligt att rensa huvudet under en timslång kvällspromenad med Baileys. Vi gick ut strax efter 18 och jag trädde på honom nya reflexhalsbandet ovanpå hans vanliga halsband för mörkret kommer snabbt om kvällarna nu. Allra helst en molnig, grå och smått duggregnande kväll som denna.
Det är första gången vi använder det även om det legat i lådan ett tag nu. Jag passade på att köpa det när Hööks hade rabatt på alla hundartiklar för en tid sen.
När vi gått en halvtimme klickade jag igång det och som det blinkade! Han såg ut som en liten utomjording där han gick och lyfte på benet vid vartannat träd, haha.
Tre lägen finns, snabbt blinkande, blinkande med något uppehåll och fast sken.
Jag provade alla tre och när vi var på väg hem igen mötte vi två andra hundägare på kvällspromenad och de kommenterade blinkande positivt så visst syns han tydligt med detta på och med tanke på alla promenader längs med trafikerade vägkanter i totalt mörker det kommer att bli framöver så känns det jättebra att göra honom lite extra synlig.

Halsbandet i mjuk silicon med LED-belysning använder man tillsammans med hundens vanliga halsband och det gör hunden synlig på upp till 500 meters avstånd i mörker. Man laddar det via usb med ström från datorn eller via vägguttaget om har en adapter. Det lyser i ca två timmar innan det behöver laddas igen och längden klipper man själv enkelt till. Finns hos Hööks.

Ikväll blir en soft kväll. Jag, och även M trots att hans favoritpar Julius och Björn åkte ut förra veckan, taggar för finalen av Spring som drar igång om tjugo minuter. Heja numera slanka Christer och morsan Lisbeth!
Imorgon väntar tidig morgon på jobbet och dubbla pass dessutom så en lugn kväll är behövligt helt enkelt.
Ha en fin lördagskväll!

bloglovin 2015-10-10 kl 19:44


6 svar till En blinkande hund

 1. Postat av: Malin B

  Helt perfekt halsband! 🙂
  Så här års är det ett måste att vara synlig.

  • Postat av: Helen

   Måste köpa reflexer till mig själv också kom jag på men det viktigaste är ju hunden, hihi, 🙂

 2. Postat av: Pernilla

  Perfekt påminnelse. Det är bra att kolla batterierna på våra halsband innan det blir dags. Jag går lite senare på morgonen så det har än så länge ljust. Men det är nog bara frågan om några dagar så är det mörkt då också.
  /P

  • Postat av: Helen

   Det går så tråkigt snabbt nu vad gäller mörkret. Igår kväll när jag gick ut tänkte jag inte på det och tog inte på honom halsbandet. Då var det ljust men när vi kom hem igen var det mörkt…

 3. Postat av: Fröken M

  Perfekt ! Jag har införskaffat liknande ”lysande band” till både mig själv och killarna
  så nu ska vi synas i höstmörkret !!
  Ha en trevlig kväll 🙂

  • Postat av: Helen

   Jag måste se över barnens reflexutbud också. Det blir ju mörkt så himla fort nu och det är inte alltid tanken finns på det när de går ut och sen en kort stund därefter är det kolsvart ute…
   Trevlig måndag!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *