Fånga spöket!

Efter elva timmar på jobbet, som under några timmar präglades av en rejäl huvudvärk som stundtals gjorde mig illamående, så landade jag hemma vid halv sju.
Ikväll gjorde L läxorna med W så nu är hon förberedd inför morgondagens inlämningsuppgifter och rättstavning m.m. och då passade jag på att äta, packa ihop barnens väskor inför morgondagen samt lägga fram torsdagens kläder.

I julklapp fick W spelet Spökjägarna som vi ännu inte blivit färdiga till att spela men så ikväll satte vi oss i köket och invigde det.
M kom och satte sig även han och tittade på när jag och W spelade.
Jag vann första omgången och sen var M med och då lyckades W kamma hem segern som innebär att man fångar spöket som rymt från tant Agdas slott.

Jag brukar alltid köpa ett spel var till barnen i julklapp och när de fyller år för att jag tycker själv att det är så kul att spela spel.
Avkopplande och roligt och dessutom kreativt och stimulerande till skillnad från att hänga framför tvn, datorn och tvspel.

Spökjägarna köpte jag för att spelet fått en massa höga betyg och titulerats som bästa sällskapsspel och det är faktiskt kul och lite klurigt men ändå ganska enkelt.
Man ska gå runt i slottet och vända på poletter. Bakom en av dessa finns ett spöke och då måste man skynda iväg till tant Agda för att kvittera ut en spökdammsugare.
Den får man endast genom att ge ledtrådar som man samlat på sig under jakten på spöket i slottet. Man måste ha den ledtråd på sin bricka som tärningen bestämmer att tant Agda kräver i utbyte för spökdammsugaren.
Med dammsugaren med sig ska man sen ta sig tillbaka till poletten med spökbilden som ligger upp och ner så det gäller att komma ihåg vart den låg på spelplanen, slå tärningen så att den visar en trea eller mer, och sen vända på den och den som gör allt detta snabbast har vunnit spelet.
Man kan även klura till det genom att ha pokerfejs när man stött på spökpoletten och ska ge sig iväg och hämta dammsugaren så att inte de andra förstår vad som fanns på undersidan, lägga ut fällor, ta hjälpoletter som antingen hjälper eller stjälper en m.m.

Ett kul spel som inte tar alltför lång tid att spela så det kommer vi att spela många gånger här hemma.

Nu ska jag sitta vid datorn en timme och sen blir det sängen för mig. En natt med bra sömn borde göra susen på mitt tillstånd.
Trevlig kväll på er!

bloglovin 2013-02-06 kl 21:29INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *