Fars dag

Fars dag och enkelt men mysigt firande.
Faktum är att vi har inga stora firartraditioner att koppla på för den här dagen.
Som barn minns jag det som att vi åkte hem till min morfar på fars dag. Hos farfar brukade det inte firas särskilt mycket som jag minns det och på gården hemma hos farmor och farfar tillbringade vi varenda lördag året om jag och pappa, ibland även min lillebror, så söndagen med Fars dag var det morfar som det åktes till och där var det fika, mamma hade med någon blomma eller någon annan present som hon hennes tre systrar hade köpt tillsammans och så lekte man med kusiner medans timmarna gick.
Kanske är det därför som den här dagen inte är någon stor dag rent shoppingmässigt för mig. Tänkte på det redan igår kväll under reklamavbrotten i Så mycket bättre när det påades om bästa rakapparaten, verktyg och annat som en pappa absolut önskade sig på fars dag.
Nä istället så uppmärksammar vi dagen med att bjuda pappan i familjen på tacolunch för det var det riktigt längesen vi åt.
Han fick fina teckningar av barnen. W hade skrivit så fint och M hade kämpat med en skog med älskade dinosaurier i.
Choklad gillar han så därför fick han lite lyxig Lindorchoklad i form av en hemmagjord chokladblomma och så några Trisslotter till det så klart. Det finaste var kaffemuggen som barnen slet med utanför Panduro på höstlovet.
De målade varsin sida av den. W med passande ord och hjärtan och M en rymdraket och en rymdgubbe.
Fint så helt enkelt!

Nu är pappan på bio med sin pappa och mamma och jag och barnen har påbörjat julen en smula i några timmar.
Vi fick kommentaren från L när han skulle åka om vi inte skulle göra en midsommarstång också när vi ändå höll på.
Att va ute i god tid är tydligt inte hans grej men för en som älskar att pyssla, mysa och ha kul. Som gärna vill göra många saker till jul och tycker att det är lika mysigt med allt man gör inför julen som att fira jul så känns det inte alls tidigt.
Dessutom är det idag bara tre veckor kvar till första advent och ska man pyssla med barnen är det bäst på helgerna när de är lediga men jobbar man helger som jag ofta gör så går det bort ganska mycket tid så varför inte börja så smått då… Mysigt var det i alla fall, och kladdigt, och vi hade godis över hela bordet men det får jag visa i ett annat inlägg.

Nu ska jag värma leftovers från lunchen till oss och sen ska vi mysa ner oss i soffan för att se på veckans avsnitt av Årets sockerbagare på Barnkanalen följt av Stjärnhoppningen. Njuter extra de söndagskvällar som jag inte jobbar och kan se detta tillsammans med barnen.
Ha en mysig kväll!

bloglovin 2014-11-09 kl 18:36


5 svar till Fars dag

 1. ja det gör de verkligen
  ja då får du kika in
  hoppas du har en bra kväll nu
  kraaaam

 2. Postat av: Fröken M

  Ja, viggo och gustav var väl kanske lite i yngsta laget för tjuvarnas jul ( bara 4,5 år ) men över lag så gillade dom vilken och när det blev lite läskigt proppade dom i sig popcorn istället 🙂

  Vi har ju haft mååånga kaffemaskiner här hemma genom åren. Både nespresso och tassimo och jag håller med dig, nespresso ÄR en klass för sig så nu var det dags för en ny ”kompis” som hjälper till att fixa morgonkoppen.
  Jag är ju löjligt fötjust i latte så jag hoppas att herr Latissima inte gör mig besviken 🙂

  • Postat av: Helen

   M skulle aldrig kunna välja att inte titta sas. Han blir som klistrad när det är spännande och med stor bild och bioljud så är det ju givet att han kommer att stirra sig tårögd. Allt som kan leda till nätter med ännu fler nätter störningar försöker jag undvika om jag kan och har möjlighet, räcker gott med all bearbetning efter händelserika dagar och sådant som han råkar se skymta förbi på tv, så när han själv sa efter att ha sett reklamen at han inte ville se den så får det ju bli så men själv tyckte jag att den verkade bra och W ville se den så kanske blir det bio bara hon och jag på den…
   Jaha då är du ju redan bekant med Nespresson. Tror inte du kommer att bli besviken. Själv är jag inne på måndagens andra kopp. Vill man inte ha tjock mjölk och om man är som jag och oftast dricker flera kaffe om dagen så är Minimjölk att rekommendera. Blir perfekt skum av den och jag tycker att det smakar lika bra som när man skummar på mellanmjölk.
   Trevlig måndag!

 3. Postat av: Camilla

  Finfina presenter, förstår att far i huset blev glad!
  Har också funderat på att dra igång allt inför julen. Svårt hitta tiden nu när lillan kräver sitt, så lika bra att börja och proppa frysen full 🙂 Inte kul behöva baka och greja under stress :/

  • Postat av: Helen

   Nä att stressa är inte kul alls och så är det ju så roligt att baka och pyssla och julen är ju så kort, vi åker bort en vecka över jul dessutom, så varför inte passa på och njuta massor liksom 🙂


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *