Flytande medicin

God morgon!

Idag är det jag som sätter mig i bilen och åker iväg för att jobba och L som stannar hemma med M.
Igår kväll skulle jag få i honom lite hostmedicin strax före läggdags och när vi ändå höll på med det så tog jag även fram den flytande alvedonen för feberns skull.
Jag tänkte spara lite tid och ge honom flytande eftersom vi ändå höll på att botanisera bland flaskorna istället för att plocka fram rumpsupparna.

Det var inte populärt alls. Han hostade och fräste likt en vildkatt till skillnad från W som hellre tar flytande än supp.
Vi tog oss till toaletten för att borsta tänderna och ni som läst här tidigare vet att M tycker att det är jobbigt med tandborsten långt in i munnen. Han kväljs väldigt lätt.
Han fortsatte sitt hostande och när det bli mer och mer slänger jag upp toalettlocket och ställer honom framför toastolen.
Det var i sista sekund. Han kaskadspydde upp allt vad flytande medicin heter och även kvällens middag.
Tack och lov att jag tog beslutet just i den sekunden för att torka allt det där hade varit rena döden för en som mig. Jag vet ju att kräkningen med största sannolikhet berodde på medicinen men man kan ju aldrig vara för säker, iallafall inte i februari månad när var och varannan familj har besök av kräksjukan.

Han har sovit bättre inatt än förra natten, bara hostat senare hälften av natten och varit vaken en del därav, så förhoppningsvis går det åt rätt håll. Hoppas verkligen det för nu känns det som att vi inte kan ge hostmedicin till honom något mer.
Jisses så less jag är på alla sjukdomar nu. Tvi usch och blä.
Hit med plusgrader så alla kan börja vistas utomhus så att bacillerna slutar att frodas. All denna kyla och vinter är bara en enda lång bacillperiod.

Men idag är det ju jag som ska vara på jobbet den mesta tiden så då har jag annat att fokusera på än sjukdomar vilket känns skönt.

Trevlig onsdag på er!

bloglovin 2012-02-08 kl 07:33


2 svar till Flytande medicin

 1. Postat av: Tina

  Hej gumman! Usch stackars M! Inte roligt att kräkas oavsett orsak. Mina barn är inte heller så förtjusta i flytande medicin. Hoppas han kryar på sig snart och att du får en fin dag hjärtat! KRAM!

 2. Postat av: Camilla

  Usch… Men som sagt…. Det var med all sannolikhet medicinen.
  E & F har aldrig kunnat ta flytande av nåt slag, utan det har bara varit nere i magen och vänt…
  Suppar och varmt vatten vid hosta har vi fått köra på när dom var små. Men när dom var dryga m:s ålder började vi med tabletter… Och det är så mycket lättare och smidigare.

  Krya på er!
  Kram!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *