Födelsedags- och julönskelista

Wwishlist2015

Snart tolvårig födelsedag och snart julafton så jag frågade W om tips på vad hon önskade sig.
Hon rabblade upp några saker, inte många, men desto dyrare.
Vad hände med pyssel, kläder och spel liksom…? I och för sig så ville hon gärna ha något nytt kul familjespel men hon visste inte vilket riktigt och det var inte prio på önskelistan om man säger så.

Vad hon däremot hade stenkoll på var de sakerna som hon verkligen önskar sig och vill ha.
En segway utan handtag, jag minns inte ens vad hon sa att en sån heter, men den kostar 4000 kronor enligt henne och hon kalkylerade snabbt ihop en plan på hur hon skulle kunna få en sån om halva jordens befolkning [kändes det som i alla fall] gick samman med diverse små summor till en gemensam present, haha.

En bäddsoffa bara måste hon ha enligt henne själv. Hon har redan kollat ut en på Ikea [jag minns inte vilken men troligen så är det inte den ovan som jag tyckte var i alla fall något så när ok i pris och rejälhet] som enligt henne är perfekt.
Från Ikea vill hon också ha ett nytt skrivbord [vad är det för fel på det hon har?!] och ljuslisterna Dioder som har sju olika färger att välja mellan. Färg efter humör kanske är tanken med dessa och det vore ju en bra vink om hennes känslomässiga läge när man kliver in i hennes rum…
En ny mobil, en iPhone 6s så klart [hon är rymt avundsjuk på min, hihi], en plattång som blir snabbt varm och plattar effektivt till skillnad från den hon har som hon fick som premie vid jultidningsförsäljning för något år sen.
Just detta vore en bra present att ge henne inte minst för att då slipper jag leta efter min när jag ska rätta till min böj på luggen varenda morgon!

Xbox med Fifa 16 och ett annat spel som jag inte minns nu vad det heter vill hon absolut ha utav tomten. Sen hon spelade detta hemma hos en av killkompisarna så är tydligen Xbox oöverträffligt på alla sätt och vis. Det spelar ingen roll att vi har ett Nintendo Wii U och faktiskt Fifa 16. Xbox är tydligen så mycket bättre än Wii U.
När jag och M surfade runt på cdons hemsida och kikade på olika spel som han önskar sig i julklapp blev det väldigt tydligt att även min speltokiga son önskar sig ett Xbox one. För det går att ha både ett Xbox och ett Wii U enligt honom, haha, men att köpa ett sådant som barnen skulle ha tillsammans skulle onekligen innebära ständig syskonosämja dygnet runt, hela jullovet och jullovet kändes plötsligt väldigt långt…

Bra hörlurar med mikrofon är inget hon påat att hon vill ha, det har jag kommit på själv, och tycker att hon borde ha. Hon använder sina plug in lurar och gamla stora lurar mycket och lyssnar ständigt på musik. Ett par bra hörlurar som hon dessutom kan svara i mobilen när hon har på sig är en kanonpresent enligt mig själv.
Jag har själv också kommit på efter tips från ridkompisens mamma målarböcker för vuxna från Panduro och Promarkers pennor att måla i dessa med.
W har ju en hel del liknande målarböcker som Top model med flera som hon målat mycket i tidigare så sådana med mer avancerade och inspirerande motiv tror jag att hon skulle tycka om.
Presentkort från H&M är väl det mest överkomliga och normala som hon uttryckt att gärna vill ha. H&M för att då kan hon köpa både smink och kläder.

Jag kommer inte ihåg vad jag önskade mig när jag fyllde tolv eller julen det året men inte var det en segway eller en mobiltelefon i alla fall. Det fanns knappt ens då.
Tiderna förändras och det rasande snabbt. Det är betydligt enklare med Ms önskelista. Han kryssar fortfarande i saker från leksaksbutikernas önskekataloger 😀

bloglovin 2015-11-14 kl 16:01


5 svar till Födelsedags- och julönskelista

 1. Postat av: Therese

  Det var ingen dålig önskelista 😉
  Min grabb scannar också leksaksaffärerna fortfarande, men det märks att de börjar bli stora för önskemålen är ganska rejält mycket större i år. En legolåda för 1800 kronor står högst upp på hans, det duger minsann inte med ett storpack småbilar längre. Det köper han liksom själv numera…

  • Postat av: Helen

   Nej precis!
   Helt klart en förändring ju äldre de blir… Snart står det väl bil & båt på önskelistan, haha

 2. Postat av: Mari

  Hej,
  Min kompis målade med just Promaker och färgen gick igenom till baksidan.
  Vill bara tipsa om en webshop som har fina målarböcker och pennor bl a.
  Jag har köpt Faber Castell från denna butik och de är kanonbra. Och det är jättekul att måla. 🙂
  Pennorna finns så klart i andra butiker också.
  http://www.butikenmedmera.com/
  Lycka till!
  /Mari 🙂

  • Postat av: Helen

   Hej!
   Tack för tips! 🙂
   Jag har själv Promaker och använt dem länge i scrapbooking och målande av motiv som jag stämplat.
   Dessa pennor kräver lite tjockare papper men det är de i de målarböcker som jag kikat i på Panduro. En del har motiv endast på en sida också så de tänkte jag skulle fungera till Promaker.
   Själv stämplar jag alltid på papper som är tänkt att klistra in foton på, att ha i fotopärm alltså. Dessa är lite tjockare men ändå inte så tjocka att de är jobbiga att hantera, pyssla med eller att böja och på dem går inte pennorna igenom.
   Ska kolla in din länk och Faber Castell 🙂

 3. Postat av: Popprinsessan

  Det var förstås lite dyra saker, men annars en bra önskelista! Här önskar sig dottern ingenting. Eller jo, hon vill ju ha något, men hon vet inte vad. Pengar kanske. Det blir lite upplevelser för henne, men jag kanske skulle föreslå en sån där segway för henne. Dyr, men så fyller hon ju år i februari också, och då har hon iaf något att önska sig pengar till.

  Roligt när de önskar sig inredning och bra och ha-saker och inte bara leksaker!
  Om jag visar R leksakskatalogen så kommer han att vilja ha allt! 🙂
  Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *