Halloweenpyssel – små Paprikalyktor

Av orange paprika kan man göra små lyktor med läskiga uttryck, liknande en pumpa, och ha som bordsdekoration under Halloween.

Igår när W var på bio passade jag och M på att pyssla lite bara han och jag [oftast är båda barnen med och slåss om att få göra allt vid såväl pyssel och bakning].
Att göra en lykta utav paprika kan vara lite trixigt. Den är ju betydligt mjukare än en pumpa att skära i så kniven åker gärna iväg längre än man tänkt sig om man inte tar det väldigt lugnt och gör små skärningar/snitt i taget.

Först skar vi av en liten bit av botten på parikan så att den skulle stå rakt och stadigt. Skär inte för mycket bara så att det blir alltför stort hål och inte blir kvar något av paprika att få plats med ögon, näsa och mun på.
Locket lirkar man sen av och det lossnar ganska lätt.
På lockets undersida kapade vi så mycket som möjligt och med en liten kniv skar jag även bort väggarna på insidan av paprikan och M avlägsnade alla frön så att den blev helt tom och rymlig inuti.

Sen är det bara att skära ut ögon, näsa och mun. Tänk som sagt på att paprikans mjukhet gör att kniven lätt åker iväg och det lätt blir större snitt än man kanske tänkt sig.
Ställ lyktorna på ett fat. Om du ska ha riktiga värmeljus i så lägg locket bredvid lyktorna annars så blir det ganska snabbt svart på insidan av locket och paprikan säckar ihop.
Själv använde jag mig av två stycken batteridrivna värmeljus i år och då kan ju locket vara på.

En enkel och kul Halloweendekoration som barnen gillar både att göra och att ha på bordet för de är ju så söta 🙂

bloglovin 2012-10-30 kl 11:32


2 svar till Halloweenpyssel – små Paprikalyktor

  1. Oj, den idén snor jag! 🙂 Blivit så snål att köpa en pumpa, dom är så stora. Hihi. Så detta var ju väldigt smart. Ska köpas paprikor imorgon nurå!

    sv. Hihi jasså, fint namnval på ditt barn med! 🙂

  2. Postat av: Theresa

    Åh, vilka söta!!! Måste provas!!!
    Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *