Handgjorda utställningshalsband & koppel med bling

Utställningskoppel

Våra första utställningshalsband och koppel shoppades i lördags på den internationella hundutställningen i Ransäter.
Eftersom jag är väldigt ny och oerfaren inom detta med utställning så var det med tips från Linda så klart vad gäller mått och tjocklek på både halsband och koppel.

Det blev ett beige halsband i halvstrypmodell med matchande koppel av tjocklek 5 mm. Kopplet med bling och blå pärlor och materialet supermjukt lammnappa så klart. Urfint!
Det finns många tankar och uttalanden om detta med utställning och halsband och koppel. Färgen ska vara matchande hundens päls så det syns så lite som möjligt. Inga stora breda halsband och koppel som tar blickfånget från hunden för domaren och döljer delar av hunden.

I slutet av kopplena är det inte bara ett snyggt avslut med pärlor och bling utan dessa ger dessutom en viss tyngd i kopplet och därmed hänger kopplet bra när man slänger det runt halsen vid ställande av hunden framför domaren [likt jag hade gjort här fast där har mitt lånade utställningskoppel hamnat runt mitt öra, haha].

Efter att ha sett Tina och Thomas ställa sina Wheaten i Ransäter så köpte jag även ett utställningshalsband och koppel som sitter helt ihop, ett one piece modell som det kallas. Valde svart med bling och blå pärlor även på det men det är inte riktigt samma nyans.
Flätat med bredare skinn runt halsen så det blir bekvämare att ha runt halsen och tyngd i slutet även på det så klart.
Supersnyggt och framförallt så himla lätthanterligt och praktiskt att ha allt i ett och då man gör själva halsbandet större så det är lätt att ta på och sen bara flyttar spännet runt och minskar halsbandsdelen till lagom stort.
Detta sitter även på rätt plats utan att glida ner. Halvstrypet måste ju vara rätt storlek för att passa och med en växande valp så är det inte helt lätt att hitta rätt där. Nu passar det och kommer att göra ett tag framöver men med 30 cm kan det tänkas att om vi fortsätter med utställning kan behöva ett som är 36 cm.

Grymt snygga är de och vi invigde det svarta på ringträningen i måndags kväll som faktiskt gick bra och det var så roligt.
Träningen igår kväll på Lamberget var måndagskvällens totala motsats. Att gå med näsan i marken efter regnet som föll i början var helt klart det mest intressanta han kunde tänka sig och jag kämpade på för att få honom med mig mest hela tiden kändes det som.
Han var också helt med på att stå och det kändes inte helt roligt så efter en timme gav vi oss.
Det kanske kan ha att göra med att Lillemor klippte honom i måndags eftermiddag, han är känsligare kring rumpan där jag tidigare fått lyfta rätt honom utan problem för att bakbenen ska komma rätt, och efter träningen i måndags kväll limmade Lillemor även hans öron så att de ska ändra position lite grann för framtida bedömningar. Detta distraherar honom också och han kliar med baktassen på öronen då och då.

Ursnygga accessoarer i alla fall och eftersom jag tycker att det är roligt med snygga saker och lite bling så är dessa fina roliga att ha även om det skulle visa sig att vi inte ägnar flera år åt utställning.
De handgjorda utställningshalsbanden och kopplen kommer från T & T Design.

bloglovin 2015-07-29 kl 10:51INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *