Höstkänsla

LjuslyktaHÖST

Idag vaknade jag med rejäl höstkänsla. Regnet smattrade ettrigt mot fönsterbläcken och senare mot paraplyet när jag tryckt ned mysbyxorna i mina Hunters och gick den lilla enda tillåtna koppel morgonpromenaden ner till grönområdet och tillbaka med Baileys.
För varje steg han tog bad jag tyst att han inte skulle halta. Ett inte särskilt uppiggande mantra men som passade bra ihop med regnets takt. Längtade oändligt efter våra normala morgonpromenader. Spralligheten och glädjen, det pigga och icke ångestfyllda men noll smärta, vilket jag iofs inte vet uttalat att han känner men det borde ju vara så eftersom han inte vill sätta ned sitt ben fullt ut.
Hade kunnat springa omkring utan kläder av lycka i ösregnet imorse hur länge som helst bara han slutade att halta…

Fort har jag vant mig vid att behöva gå upp ännu lite tidigare om morgonen för att hinna med även momentet hund före skola och jobb. Han ligger kvar och sover, morgonseg hund har vi fått medans jag härjar i badrummet. Därefter hinner jag oftast dricka kaffe och förbereda barnens [i stort sett alltid bara Ms] frukost och Baileys medans han sköter den mest akuta första morgonkissningen på gräsmattan.
Frukost följt av promenad medans barnen äter sin frukost, själv äter jag ju oftast frukost på jobbet så det slipper jag tänka på hemma, och sen svidar jag om när vi är hemma igen, fixar i ordning det sista och checkar muntligt av att alla sina respektive saker sen är vi klara att ge oss iväg. Jag lämnar M alla dagar utom onsdagar och L tar med sig W i bilen och lämnar henne på vägen till sitt jobb.
Som sagt man väjer sig vid att det finns ytterligare en som behöver ens tid och uppmärksamhet och det är utan tvekan värt ännu lite tidigare morgnar.

Ikväll har M spelat sin andra klassfotbollsmatch. Regnet byttes ut mot kvällssol som ett tag nästan värmde gott där vi stod vid sidan av planen. Klassen vann med 3-1 så det var extra glada kids som sprang omkring överallt.
Nedvarvning i soffan, vindruvsätning [Ica har fantastiskt goda kärnfria vindruvor till bra pris just nu] och sen läsning av veckans läsläxa för M innan vi sa god natt.
Nu är allt framplockat inför torsdagsmorgonens rush. Det är bara soptunnan som ska rullas ut men med tanke på hur det regnar så får det bli Ls bestyr.
Själv ska jag ringa Linda och delge mina tankar kring Baileys haltande och allt jag läst i ämnet. Förhoppningsvis kan hon komma med lugnande och kloka ord så jag kan sova lite bättre inatt och inte dikta igång en massa hemska tråkiga tänkbara scenarion.
Trevlig kväll på er!

bloglovin 2015-09-02 kl 21:01


4 svar till Höstkänsla

 1. Postat av: Malin B

  Tänker på dig/haltande/B.
  Håller tummarna hårt!!!
  Är han med dig på jobbet på dagarna?
  Vår vovve hade alltid farmor på dagarna, det var perfekt för alla! 🙂

  • Postat av: Helen

   Tack!
   Ja han är med mig på jobbet men då jag jobbar helg och en del kvällar så jobbar jag inte alla av veckans vardagar så det blir ungefär två och en halv dag. Håller på och tränar honom på att vara hemma själv också och det går bra. Inte för att han ska vara hemma ensam hela dagar men några timmar är det tänkt att han ska klara på egen hand så småningom. Inte minst bra när handbollsäsongen kickar igång för W för då vill jag finnas på plats på läktaren och heja på 😀
   Perfekt med farmor som dagmatte! Önskar, som vanligt, att mina föräldrar bodde närmre än de där 45 milen…

 2. Postat av: Pernilla

  Sommaren är definitivt slut men jag försöker att njuta av den sköna höga, klara luften. Här har himlen varit blå idag. Hoppas, hoppas ni slipper hälta i helgen. Håller alla tummar och sporrar vi har.
  /P

  • Postat av: Helen

   Fortfarande hälta här men något mindre idag tycker jag så kanske finns det hopp om att det ska bli bra utan vidare veterinärbesök…
   Tack!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *