Hur ska medicinen räcka?

Idag är det dag fem som W tar sin medicin.
En gång om dagen ska den tas, hon har själv koll på hur många dagar hon tagit den, och det är betydligt enklare att hantera en gång om dagen då hon inte tycker att det är lika jobbigt som med tre gånger som det var med Kåvepeninen för en månad sen.

Det verkar som att den här Cedaxmedicinen är effektiv för det gick snabbt att komma till ett må bratillstånd den här gången jämfört med förra gången hon var sjuk. Visserligen så var utgångsläget sämre med henne då men den där grötigheten i halsen som aldrig försvann efter förra omgången är redan så mycket bättre efter endast fem dagar med den här vilket ju är positivt även om jag inte tycker om känslan att hon avverkar medicinkur efter medicinkur.

Igår var hon i skolan, smittfri efter tre dagars ätande av medicinen, men med lapp om att inte vara med på idrotten.
Nu återstår fem dagar med medicinen så får vi se om hon får hålla sig frisk sen eller det blir en remiss till öron, näsa hals för att kolla om de där stora halsmandlarna som hon har är mer ont än gott för henne.
Även om W inte blir sjuk igen så tror jag att jag kommer att kontakta dem för en koll då jag funderar på om hon även har polyper.
När jag diskuterade detta med sköterskan i fredags så kunde hon inte säga om det är polyperna som gör att hon andas tungt och snarkar/snörvlar när hon sover [det låter otroligt mycket om henne i sovandes tillstånd] eller om det beror på hennes stora halsmandlar vilket det också kunde vara.
De var tvungna att undersöka henne i friskt tillstånd vilket jag ju förstår så tills friskheten är här så får vi avvakta att ta itu med detta.

Undrar bara hur den lilla flaskan med medicin ska räcka till ytterligare fem dagar med 7,5 ml varje dag?!?
Det var likadant förra gången då vi i stort sett skrapad botten på Kåvepeninen.
Varför får man så lite eller exakt mått med medicin. Jag betalar ju för att hämta ut min medicin så då kan man väl få så att det räcker…
När det är barn som ska ha den så kan det ju faktiskt hända både en och två olyckor när de ska ta sin dos dessutom.
Eller är det bara mina barn som ska svälja, känna efter, hålla för näsan, akutdricka något annat direkt efter osv???

bloglovin 2012-03-13 kl 07:45


3 svar till Hur ska medicinen räcka?

 1. Postat av: Popprinsessan

  L håller för näsan när hon dricker medicin och sedan dricker hon vatten direkt efteråt. Och visst händer det olyckor! Kan då inte fråga nästa gång på apoteket om du kan få lite, lite mer? Om ni nu behöver hämta ut mer, vilket jag håller tummarna att ni inte behöver!

  L lät alltid väldigt mycket när hon sov, även när hon var bebis. Man behövde aldrig gå in i rummet för att höra att hon andades, och sedan snarkade hon som en karl! Eftersom hon också haft ganska mycket infektionsutlöst astma nämnde jag hennes snarkningar en gång och fick en remiss. De opererade bort ena halsmandeln och lite av den andra, inga polyper, och hon blev tyst som en mus efter det. Nästan jobbigt när man alltid varit van att kunna höra henne 🙂 Nu börjar hon dock låta lite igen men jag vill inte utsätta henne för en operation bara för det, det är skillnad om hon får mycket problem med halsen, vilket hon (peppar, peppar) inte har just nu.
  Hoppas du har en bra dag!

 2. Postat av: Camilla

  Går det inte få i tabletter.
  Det är ju mycket smidigare, slippa den äckliga smaken.
  Mina barn har aldrig kunat ta flytande för dom kräks upp det lika fort.
  Tabletter blev räddningen för ett par år sen vid feber och huvudvärk mm.

  Men skönt att hon är piggare!
  Kram och ha en härlig dag.

 3. Postat av: Maria

  Här får det alltid bli tabletter för Sagas del när hon är sjuk.
  Hon bara kräks upp flytande medicin igen på grund av smak & att de ofta är trögflytande:-(
  Men man borde ju får medicin så det räcker i alla fall!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *