Lite yr i huvudet på britsen

Då har jag varit och träffat en läkare då.
Obehagligt och utelämnande. Lika bra att inse, vad jag redan visste, nämligen att jag inte vänjer mig vid att gå till doktorn. Jag avskyr det.

Tycker inte om det sterila vita, tystnaden, väntan tillsammans med andra sjuka, alla frågor och utelämmande med fokus på bara mig själv.
Jag är i centrum och det för att jag inte mår bra.
Tack och lov för att jag inte behöver söka läkarhjälp oftare än jag gjort hitintills. Jag går och drar mig i det längsta för att gå dit men nu, med lite påtryckningar från goda vänner, så tog jag mod till mig och bokade den där tiden för två veckor sen.
Jag var nära att avboka den men det gjorde jag inte.

Resultatet av dagens undersökning blev en remiss till sjukgymnast, remiss till röntgen och utskrivning av värktabletter.
Cortisonsprutor var det prat om men då visade jag ganska tydligt med att hålla på att ramla av britsen av svimning så det är inte aktuellt än så länge. Det var även så att där som läkaren trodde var ursprunget till smärtan var det svårt att få till en cortisonspruta rätt.
En röntgen kan, beroende på vad den visar, leda till operation i vad jag kallar värsta fall, men i så fall får det diskuteras då.
Just nu höll jag även på att svimma vid tanken på operation så läkaren valde att inte hålla sig kvar alltför länge även vid det ämnet.

Jag har ont när jag gör dagliga saker som att lyfta en gryta med höger arm, jag har int när jag svänger på ratten vid bilkörning, när jag knäpper bältet, när jag lyfter M och en massa mer saker.
Jag kan inte heller utan värktabletter sova på höger sida för att det gör ont men under tiden som jag var förkyld med feber och halsont åt jag en hel del Ibumetin vilket gjorde att smärtan i armen var betydligt mindre under den tiden så nu tänker jag äta tabletter och hoppas att min mage pallar med det och invänta röntgen och den där sjukgymnasttiden.
Att gå till en sjukgymnast har jag aldrig gjort och även om det inte känns lika jobbigt som att uppsöka läkarvård så är det inget jag ser framemot.

Får väl inse att jag blir äldre eller nått och jag hellre lite ont så länge det är hanterbart än hälsar på hos doktorn…  

Självklart uppskattar jag svensk läkarvård oerhört och är så tacksam men för att göra det krävs inte att jag själv besöker dem. 

Nu ska jag jobba några timmar och presentera min verksamhet för mina arbetsgivare.
Trevlig kväll på er!

bloglovin 2012-02-06 kl 17:59


3 svar till Lite yr i huvudet på britsen

 1. Postat av: Jenny

  Åh vad du är bra som tog dig dit, till doktorn. Hejja dig! Hoppas du blir frisk å kry fort nu. Kram

 2. Postat av: Hanna

  Hoppas du får en bra sjukgymnaster som kan hjälpa dig, och att tabletterna också kan göra nytta så du kan röra dig i vardagen. KRAM

 3. Postat av: Fröken M

  Usch, jag har oxå skräck för allt vad sjukhus och vårdcentraler heter – men förhoppningsvis kan man ju få hjälp bara man går dit så ibland är det ett nödvändigt ont !
  Tråkigt att även ni får vara hemma !
  Jag håller med dig – man skickar inte ”sjuka” barn till dagis förrän man VET att de är helt friska ich inte längre smittar.
  Viggo har väl åkt på nån typ av ”magsjuka” så här går vi inte utanför dörren.
  Tack och lov kommer det från ”rätt” håll spyor är MIN värsta mardröm. Det andra kan jag lixsom hantera 😉

  Hoppas ni får en mysig dag trots bacillerna !


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *