Magsmärtor from hell

Nu har jag avklarat dagens jobbpass som gick bra.
Igår kväll trodde jag knappt att jag skulle kunna ta mig till jobbet idag. När jag åkte och hämtade M på förskolan halv fyra fick jag jätteont högt upp i magen.
Det släppte dock efter tio minuter men när vi väl kom hem så började det igen.

Det gjorde så ont att jag knappt fick av mig kläderna. Jag hängde i trappen för att kunna kontrollera smärtan men det gick inget vidare.
Det gjorde ont hur jag än stod eller satt eller lutade mig och när smärtan ökade sa jag till W att hon skulle ringa L och berätta så han visste om hur det låg till. Mest för att han inte skulle veta ifall det skulle bli än värre.

Det blev det.
Jag tog mig upp och fick av mig kläderna. Försökte lägga mig på sängen men det gick inte. Det gjorde så ont hela tiden. Jag fick ingen återhämtning utan smärtan var konstant och det fanns verkligen ingen ställning som den lättade i.
Den kom från samma ställe som tidigare gånger, långt upp i magen. Då har den kommit för att jag ätit ägg eller någonslags mat med ägg i tror jag. Igår åt jag en stor portion äggnudlar och lite av den kycklinggryta som L tillagade i torsdgaskväll som förvisso var stark men inte starkare än något jag ätit tidigare.
Detta åt jag strax efter ett och smärtan började halv fyra. Vet inte om det var det som utlöste det men kanske.

Jag tog mig till toaletten och varvade att ligga på golvet och i toalettstolen för att föröka få upp lunchen och däremellan rabblade jag diverse ord som smärtan fick mig att säga.
Efter en stund gjorde det så ont att jag trodde jag skulle svimma. Såg stjärnor bakom mina stngda ögonlock.
Ropade till W att hon skulle ringa hem L efter nästan en timme i detta tillstånd då jag trodde att jag skulle behöva åka in när det inte blev bättre.
Då var det verkligen tungt. Jag tänkte på barnen om jag skulle bli liggandes avsvimmad på toalettgolvet, om jag skulle behöva ta en ambulans osv.
Jag kunde inte ringa själv så ont gjorde det. De gjorde mer ont än vad jag minns att det gjorde att föda mina barn eller så var det smärtan och att inte veta vad det var för smärta eller hur det skulle utveckla sig som i kombination gav dessa tankar.

Jag hörde att L kom hem och det var skönt att kunna släppa tanken på barnen.
Jag kämpade i nästan två timmars tid med huvudet i toalettstolen för att få upp den lunch jag ätit många timmar tidigare.
Gick till sängen någongång men det gick inte att ligga ner.
Det enda som fick mig att inte känna lika mycket smärta var att försöka vända kroppen ut och in om ni ursäktar.

Jag mådde inte illa en endaste gång utan det var bara det onda långt upp i magen jag led av.
Efter nästan två timmar, strax före halv sex släppte smärtan, och det var fantastiskt skönt.
Jag låg kvar på toaletten och kände hur kroppen slappnade av. Likblek, svettig, sminket långt ner i knävecken, rödmosig i ansiktet av all ansträngning och helt matt.

Jag hade inte ont längre. Allt bara försvann.
Kvällen tillbringade jag sittandes slumrandes i soffan. Matt i kroppen, med en förstörd röst av allt kräkande, flammig i ansiktet av samma anledning och en öm kropp.

Jag har inte mått illa en endaste gång, varken igår eller idag, så kräksjuka är det inte. Kräkningarna handlade bara om jag ville ha upp det jag ätit för att då kanske bli av med smärtan.
L tror inte heller gallbesvär längre då smärtan sitter högt upp i mitten av magen och strålar ut därifrån.
Inflammerad magmun, magkatarr m.m. pratade han om men jag har inte haft någon märkbar halsbränna.
Jag vet inte. Var det den starka maten och äggnudlarna som utlöste det eller är det något annat.
Antar att jag borde gå iväg och kolla upp detta men jag drar mig för det.
Trodde att jag kunde hålla det i shack genom att undvika ägg vilket jag ju föll på med äggnudlarna men om jag tänker mig för lite bättre så borde det kanske gå… Gillar inte att vara en del av sjukvården ju.

Idag är jag öm i och på hela magen, har ont i höger höft, ett blåmärke på ena armen som är av hängandet på toalettstolen, rösten är totalt kass, huden i ansiktet på mig har reagerat av allt påtvingat kräkande antar jag för jag är rödflammigt och prickig och så himla trött. Överkörd av tåget typ…
Men jag kan äta och dricka och har inte magsmärtan kvar skönt nog även om jag är lite rädd för att jag ska få ont igen så jag vågar nog inte äta vad som helst idag.
Planer på att ha hit vänner ikväll finns inte längre. W mår bra och idag är hon lyckligt nog bara lätt förkyld men jag är helt slut och ska jobba heldag imorgon så den lilla energi jag kan uppbåda får bli till att laga lite mat till kvällen, se melodifestivalen, och ladda inför morgondagens jobbpass.

bloglovin 2013-02-16 kl 14:58


8 svar till Magsmärtor from hell

 1. Postat av: ullie

  Hade du gallstensanfall ? USch hua så otäckt man blir som 5 år typ .
  Hoppas verkligen du är piggare idag oxå

  Ha en skön kväll kanske lite mello ? kram

 2. Postat av: Anne

  Usch och fy! Jag tycker absolut att det låter som ett klassiskt gallstensanfall. Det innebär fruktansvärda smärtor när gallblåsan drabbas av inflammation alternativt kan det vara små stenar som vandrar genom gallgången och det gör riktigt ont! Illamående hänger absolut ihop med gallstensbesvär. Jag tycker absolut att du ska söka vård snart för det finns ju hjälp att få. Med ett blodprov och ett ultraljud av gallblåsan kan man fastställa en diagnos.
  Lycka till nu och krya på dig! Kram

 3. Postat av: Annika K

  Gallbesvär säger jag.
  Både min kusin och en kompis har haft precis som du beskriver.
  Tycker du ska kolla upp det.
  Och undvik ägg, äpple, fet mat mm

  Kraaaaam

 4. Postat av: Popprinsessan

  Men du…. jag vet att du har ”fobi” för sjukhus och så meeen… Du MÅSTE ju kolla upp detta!! Nästa gång kanske inte L är tillgänglig och du är ensam med barnen. Och med tanke på hur segt allt är inom vården så tycker jag att du borde söka för det nu för innan du hamnat rätt och fått någon rätsida på magen så kan det ju ha gått lång tid!
  Skönt att du mår bättre ikväll och jag hoppas att ni har en mysig familjelördag.
  Kram

 5. Postat av: Annika

  Men fy, det låter fruktansvärt 🙁 . Och det låter som gallstensanfall… Gå till hälsocentralen och få en remiss för ultraljud av gallan, man behöver inte vänta tills nästa anfall kommer. Efter ett gallstensanfall kan gallblåsan bli inflammerad och då opereras man direkt, vore ju bra att veta om det är gallsten eller inte. Läskigt om det händer när man är ensam hemma med barnen. Kolla upp det! Kram

 6. Postat av: Maria

  Men fy! Din stackare 🙁
  Men kolla upp det!!

  kram kram

 7. Postat av: Lottis

  SLUTA funder och sök vård NU!!!

  krama kram

 8. Postat av: Marielle

  Stackare! Så här kan du inte ha det. Gallsmärtor sitter riktigt högt upp i magen (gallblåsan sitter vid levern) samt stråla ut bak i ryggen och även uppåt skulderbladen. Kolla upp det så snart du tagit mod till dig.


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *