En dag med Bloggbussen 2013

Hotellfrukost på Scandic Mölndal [finns det något bättre än en god hotellfrulle?!] kickade igång dagen efter en natt med väldigt lite sömn. Så lite sömn i kombination med att det var något jag inte tålde, förmodligen tvättmedlet eller sköljmedlet den haft till sängkläderna, för jag vaknade med rödsprängda ögon och valde att stoppa linsburken i handväskan och köra på glasögon till ögonen lugnat sig.

Efter lite fotograferande och stopp för att hämta mammor och barn som bott på ett annat hotell så hamnade vi sen på Stena Lines danmarksterminal där vi inväntade att få gå på den stora båten [som för övrigt kallas fartyg av personalen själv i högtalarna vid meddelande till passagerare ombord uppmärksammade jag idag och såg genast framför mig hur Kapten Haddock kom vinglandes från okänt håll vrålandes om landkrabbor] Stena Danica som skulle ta oss till den danska sidan och Fredrikshamn.

Väl ombord fick vi pyssla egna pins och sen blev det bangolf och rundpingis, njutningsfulla suckar över hur vackert det är ute på däck med glittrande sol i salt hav, och en massa fotande där ute och självklart tog jag den obligatoriska S-bilden med W i en självvald position. Det provades även parfymer under resan. Bilderna kan egentligen tala för sig själva om just det men jag kan ju inflika att F och W konsumerade säkerligen upp en tredjedel av Stena Lines alla parfymstickor! Men de gjorde det helt seriöst. Valde ut en flaska som såg fin ut eller som hade en fin färg på parfymen och sprayade sen lite grann, doftade, och rynkade antingen på näsan eller hittade något passande positivit ord för att beskriva hur gott parfymen doftade 🙂

Nicke Nyfiken dök upp så klart eftersom det var en ”NickeNyfikenbåt” vi åkte med och oj vad han var pigg och glad. Han måste ha börjat med vitaminer sen i augusti för när vi träffade honom var han inte riktigt lika snabb i rörelserna. I alla fall inte vad jag minns. Eller så hade han bara en bra dag just idag men han skämtade och höll igång och var så inbjudande att de även de flesta mammor föll för honom och bad om en kram och att få bli fotade med Nicke vid deras sida.

I väntan på att få inta den danska sidan hann vi med att äta brunch, smaska glass med tillbehör, och barnen att fiska i fiskdammen. W var mer än nöjd med vad som nappade på hennes fiskande. Flera mönstrade armband i olika färger som hon tyckte så jättefina. Några extrema närbilder senare, knäppta av W som lånade min kamera, några minuter klev vi iland och en stund därefter stannade bussen på The Reef och jag och W sa hej då till alla Bloggbussåkare och roffade åt oss våra väskor. W hade gärna åkt med och även om hon inte var ledsen för att vi inte skulle med i år så var det lite sorgligt att vinka hej då och se bussen köra iväg. Det går så himla fort att skaffa nya kamrater och W hade verkligen, precis som jag, ett kanondygn tillsammans med Bloggbussen 2013-gänget. Vi hade ju dessutom ett helt dygn inbokat sen länge på The Reef och även om waterworld inte slår Aquadome, så är The Reef ett superhärligt badställe med smarta lösningar och avstånd anpassade till barn och barnfamiljer och att få vända tillbaka hit som var ett av de ställe som vi besökte med Bloggbussen 2012 var kul!

Tack för en härlig dag alla bloggande mammor [vill ni veta vilka bloggare som åker med Bloggbussen 2013 och som tävlar om titeln som Sveriges bästa Barnsligt skoj-bloggare så finnslänklista underst i detta inlägg] och barn och tack Karin och Ylva från Stena Line! En toppentrevlig dag och kul att träffa många av er igen 🙂

Efter fem och en halv timmes bad på The Reef la jag och W oss i varsin säng och mumsade på den smörgås som Stena Line skickade med oss när vi just skulle kliva iland, drack läsk och varvade Disney Channel med prat. Annorlunda och mysigt att ha mor-och.dotter-tid! Nu sover hon gott och det ska även jag göra för nu både gungar det och marken rör på sig efter ett intensivt dygn med Lisebergs fartfyllda åkattraktioner, flera timmar till havs, och sen några timmars bad på det, och mina ögon är som torkade små harlortar med dessa linserna intrycka i dem så nu säger jag god natt & sov gott.

Bloggbussens deltagare 2013
Lotta – Loppan och livet
Christel Popprinsessan
Jenny Nockinocki
Mira Tokmorsan
Emma Emma
Maria Om liten och mig
Camilla Sagabus och lillebror
Helen Stenströms Bloggeria
Nina Glamourmamman
Sandra Ett liv vid havet
Josefine Prinsessans Dagbok
Sussanne Sessan

bloglovin 2013-06-09 kl 23:39


2 svar till En dag med Bloggbussen 2013

  1. Postat av: Tina

    Hej hjärtat! Så mysigt ni verkar ha haft det! Tror helt klart att vi måste besöka The Reef inom en snar framtid! KRAM

  2. Postat av: LIFESTYLE by Sessan

    Uhuuuuu där gick vi på när ni vinkade farväl 🙁

    Men väldigt flotta bilder da <3

    Kram kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *