Melonklubbor en försommardag

Som vi älskar dessa soliga försommardagar! Det är en känsla av att allt som solen rör vid blir till guld. Så underbart och så efterlängtade värmande strålar efter vinterns mörker och kyla och inte minst efter maj månad med väder som betett sig som om det vore höst.

Igår njöt vi hela dagen lång. Jag och M hade dagen för oss själva och gjorde vad vi ville av den.
Ett besök på jobbet var det enda som var tvunget men före det och efteråt var vi mest utomhus, eller på vårt lilla trädäck, eller på altanen.
Jag skar till melonbitar som vi trädde på grillpinnar så det blev melonklubbor. Perfekt om man vill slippa kleta och hålla händerna och dessutom blir de väldigt enkla att hålla i trädda på pinne och man riskerar inte att tappa dem lika enkelt.
Det enda man kanske bör tänka på är att bara trä grillpinne så långt in att den fastnar i melonens skal och inte för långt upp i själva fruktköttet för då får man se upp så man inte biter i pinnen när man äter dem.
Svalkande gott en försommardag och Baileys lyckades minsann norpa en melonklubba han också i förbifarten den lilla tjuven. Han kan vara ruskigt snabb när han själv vill men det var mest själva fångandet av den som intresserade honom. Att äta melon var inget som föll honom i smaken.

Den ena granntjejen kom över och jag bar ut en hink med vatten och när barnen svidat om till badkläder blev det vattenkrig uppe på studsmattan.
En stunds inomhuslek med ännu ett barn här hemma och när vi sen ätit middag så hjälpte M mig med borstningen av Baileys, vi gick ut på gatan och köpte glass från Hemglassbilen, och så blev det glassätning och fotbollsträning på baksidan.
Vi gick inte in förrän strax efter åtta då myggen var för otrevliga.
En underbar dag försommardag på alla sätt och vis och nu vill vi ha flera sådana sommardagar! Längtan efter sommaren har aldrig varit så stark som det här året och det känns inget vidare att kolla väderappen alls för den visar både regn, blåst och alltför få plusgrader de närmsta dagarna tyvärr. Tur att vi fick gårdagen utomhus i alla fall.

bloglovin 2015-06-17 kl 13:29



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *