Mera Halloweenpyssel – Rostade Pumpakärnor till klassen

Förra året började vi med att ta tillvara på pumpakärnorna när vi karvat ur pumpan.
I år var det givet att upprepa detta. Rostade pumpakärnor är en favorit för W.
Salt, knaprigt, och väldigt gott blir det tycker hon och jag instämmer. Särskilt när de är nyrostade och fortfarande lite ljumma är det mycket goda.

Förra året hade hon med sig pumpakärnor och bjöd klassen på och det ville hon ha även i år så i torsdagskväll rostade vi för fullt. Recept hade några frågat efter förra året men då var ju Halloween över när klassen träffades igen så det var ju ingen idé då.
I år så var jag förberedd och photoshopade ihop en liten receptlapp som hon fick med sig.

Har ni inte provat att rosta pumpakärnor tycker jag att ni ska göra det.
Enkelt att göra och ett gott snacks blir det 🙂
Receptet hittar du under bilderna.

ROSTADE PUMPAKÄRNOR
Detta behövs:
Pumpakärnor
Matolja
Salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg pumpakärnorna i ett durkslag och skölj dem noga med vatten.
Blanda kärnorna tillsammans med lite matolja och rikligt med salt i en skål.
Bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 15-20 minuter [tiden beror på om du har varmluftsugn eller ej].
De ska vara gyllenbruna.
Rör om någon gång under tiden och ha koll på dem så de inte blir brända.

bloglovin 2012-10-29 kl 17:19


5 svar till Mera Halloweenpyssel – Rostade Pumpakärnor till klassen

  1. Postat av: C

    Haha- jag älskar att du skriver ”photoshoppade” i inläggen nu för tiden 😀

  2. Postat av: Fnulan

    TACK för tipset bra för en LCHFare ju =)))


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *