Nya möten med respekt och kärlek

Premiären av 2011 års Så mycket bättre är avklarad.
Jag gick från att ha suttit klistrad varje lördag förra hösten till att inte känna till att det började ikväll eller vilka som skulle vara med förutom Tomas Ledin. Hur jag bommat allt detta förvånar mig själv en smula men jag antar att den minimala tid jag tillbringar framför tvn är en bidragande orsak…

För ett år sen var jag fast efter första programmet och det trots att jag när jag såg reklamen om programmet [då såg jag faktiskt på tv betydligt oftare än nu] tyckte att det verkade vara ännu en sådan där ansträngd konstillation av en bunt folk, i detta fallet artister, som skulle leva instängda tillsammans och gräva fram ytligheter ur sina milslånga karriärer och dela med sig utav till oss vanliga människor och som grädde på moset så skulle det säkert bli en del konflikter och de skulle ryka ihop lite då och då men det skulle vi få se endast sparsamt utav på tv men istället kunna läsa spaltmetrar av dagen efter på nätet och löpsedlarna.

Så var det inte.
Det var kärlek i luften från dag ett tyckte jag. Respekt mellan storheterna och intressanta ord utbyttes mellan deras låttolkningar.
Allt ackompanjerades av en otrolig miljö med vackra bilder som vi tittare fick ta del av samt en bunt härliga skratt och reflektioner. Det var speciellt och lite unikt och det blev en succé så klart.

Lite svårt att toppa något sådant men jag tror nog nu efter att ha sett det första programmet att 2011 års Så mycket bättre kan bli lika bra.
Det är även i år en otrolig blandning på deltagarna. Både musikaliskt och hur de är som människor. De verkar vara varandras totala motpoler några utav dem men trots det så finns det en respekt i luften och en kärlek mellan dem med den gemensamma nämnaren musiken.
Jag tyckte iallafall att man kunde känna det rakt genom rutan och ut till soffan och i den känslan som de förmedlar är konceptet att prata och dela med sig av sina liv och ta fram musik och göra den till sin egen otroligt fängslande.

Kvällens höjdpunkter vad gäller samtal tycker jag är från Tomas Ledin när han pratar om sin låt Sommaren är kort och hur den har flyttat ut från honom och lever numera sitt eget liv. Ett bevis för det var när sonen, åtta-nio år gammal, står och spelar till den tillsammans med sina klasskamrater som ett moment i skolavslutningen utan att ens reflektera över att det är hans pappa som gjort den. Sommaren är kort är bara ett självklart moment i att fira att skolan är slut.

Sen gillade jag även E-Types otroliga vördnad för att framföra Tomas musik inför Tomas. Att erkänna den nervositeten han kände och säga det på det där sättet som han gjorde.
Musikaliskt fastnade Timbuktu eftersom även jag lätt fastnar i endast en liten del av en låt och han hade valt titeln som ledstjärna. Låten var skön i sin refräng med lite soulfeeling.
Det var även väldigt kul att höra Eva Dahlgren sjunga igen och låten Never again blev direkt hennes på det sätt som bara hon uttrycker sig och eftersom jag under en period av mitt liv lyssnade väldigt mycket på Eva och har flera av hennes skivor så klack det till på ett alldeles speciellt ställe i hjärtat på mig.

Som det var idag så är jag nu fast även den här hösten för Så mycket bättre gör helt klart mina lördagar lite bättre! 

bloglovin 2011-10-29 kl 22:29


3 svar till Nya möten med respekt och kärlek

 1. Postat av: Popprinsessan

  Jag kommer nog inte heller att missa något avsnitt. Tycker att det är kul när det blir nya varianter av låtarna och inte bara karaoke.
  Kram!

 2. Postat av: Tina

  Godmorgon hjärtat! Visst var det bra igår? Jag kommer inte missa ett enda avsnitt. Jag har alltid tyckt att Eva Dahlgren har varit bra. Varken mer eller mindre men så för några år sen fick jag chansen att gå och se henne live och efter det var jag helt SÅLD. Hon är en fantastisk liveartist och igår visade hon vilken stjärna hon är tycker jag. Hoppas ni får en mysig söndag. KRAM!

 3. Postat av: Lisa - majamyra

  Det där missade jag för jag var ute och bowlade i lördags.
  Undrar om det går på Play eller nåt sånt..


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *