Ont i foten & överraskningstur

Vinteridrottsdagen blev längre än vad det var tänkt från början. W ringde och frågade om hon fick stanna kvar på den allmänna åkningen i Kobbs Arena som flera andra skulle göra. Efter att ha pratat med ansvarig lärare så bestämde vi att hon skulle bli hämtad vid halv tre dvs hon fick ca en och en halv timmes mer åktid.

Under den tiden hade hon haft jättekul. Lärt känna en tjej i sexan som tränar konståkning och som visade en hel massa piruetter och hopp och några övningar som W skulle träna på för att bli bättre.
När jag och M hämtade upp henne och hennes trunk full med Oboy eftersom termosen hade läckt så var det en tjej med enormt trötta ben som satte sig i bilen.
Inget mer med det förrän sen när vi kom hem och innanför dörren och hon tog av sig vinterskorna.
Då skrek hon och ramlade ihop på golvet.
Grät och jämrade sig över höger fot. Precis likadant som hon gjorde för två veckor sen efter att vi hade åkt skridskor på Tingvalla.

Hon kröp in på sitt rum och la sig på sängen gråtandes.
Jag ställde tusen frågor till henne men precis som vid förra åktillfället så hade det inte gjort ont under tiden som hon åkte.
Efter förra åkningen så hade hon jätteont hela kvällen men även sen i flera dagar dock inte lika mycket som de närmsta timmarna efter åkningen. Hon haltade fram och hade gått till skolsköterskan efter någon dag som lindade foten med bandage och hade påstått att hon hade blåmärke under foten.

I eftermiddags försökte jag titta på foten och jämföra trampdynorna eller vad man ska kalla det på vänstra med den onda men jag kunde inte se någon skillnad.
Kanske skiftade den onda foten något i gult undertill men jag vet inte.
Konstigt är att hon har så ont, och att det inte gör ont när hon åker skridskor utan kommer sen efteråt och att hon inte får ont under den vänstra foten.
Kan det vara de nya skridskorna som det är fel på? Ska man gå tillbaka till Stadium och be dem att kolla på dem? Kräva ett par nya ifall det är så att det är något fel på dem.
Eller är det något annat som är fel med hennes fot?

Tråkigt är det i alla fall. Nu haltar hon igen och har haft ont hela eftermiddagen och halvlegat på sängen med foten rakt fram.
Hon tycker att det är jättekul att åka skridskor och efter att ha lärt känna den där nya tjejen idag och åkt med henne så vill hon prova på konståkning.
Årets fotbollssäsong drar väl igång om några månader och att ha ont då är ju skittrist rent ut sagt. W funderar även på att byta fotbollslag oh jag har väl sagt att jag åtminstone kan kolla upp det hela för att få mer info innan vi går vidare med det. Skulle det bli så är det fotbollsträning som gäller redan nu då det laget har tränat inomhus en gång i veckan sen efter jullovet och att byta lag men inte kunna vara med känns väl kanske inte som bästa tänkbara start.

Om hon har ont i morgon har vi sagt att hon ska gå till skolsköterskan för ännu en koll och sen ska jag ringa och prata med henne för att höra vad hon tänker om det hela och eventuellt gå vidare utifrån det sen.


Några iPhonebilder från vår överraskningstur idag

Till något mycket roligare än Ws onda häl är att vi åter igen varit på cykeltur idag jag och M.
Jag lyckade hitta en passande skiftnyckel och höjde både sadel och styre på hans cykel samt flyttade flaggan lite grann för att minimera risken att hans fot tar i vid på- och avstigning som ibland leder till att han ramlar.

Sen var det full fart framåt. Jag tycker han fick mer kraft i tramptagen nu när inte knäna nästan tog i styret och han satt ihopsjunken som ett litet troll på sadeln.
Han meddelade grannkompisarna som kom hem precis när vi hade meckat klart att han kommer till dem sen och så gav vi oss iväg på överraskningscykeltur.
Det är så det kallas när M bestämmer vägen och stoppar på lite olika ställen som jag inte vet om och därför är överraskningar.

Vi cyklade under viadukten och kontrollerade så klart den tillfälliga vägen de gjort över översvämningen där.
Stannade till på en lekpark och vilade och lekte. Begav oss ner under viadukten igen och sen bort mot Ica där vi vek av och cyklade inne bland husen och kikade för att sen ta stora vägens cykelbana tillbaka hemåt.
Ms plan var att överraska mig med kaffe och lite kaka på Janssons café. Han blev lite besviken när han frågade om de hade öppet och jag berättade att de öppna först till sommaren typ.

Efter ett snabbt stopp vid Janssons cyklade vi till skolan, förbi förskolan, ner till en annan lekpark och sen för en kompis innan vi tog oss hem igen.
En timmes cykeltur med några stopp så klart men hur mysigt som helst och det gör mig så himla glad att se honom cykla igen. Så som det var förr före olyckan.
Han älskar verkligen att cykla och jag också så nu måste det bli vår så vi kan ge oss ut på en massa mysiga och roliga turer.
Han har redan frågat om vi kan ta en cykeltur imorgon igen och det märks på honom att han njuter och är superglad när han cyklar så spärren har äntligen släppt och att han tyckte att jag kunde sälja cykeln verkar vara något som han totalt har glömt bort 😀

bloglovin 2014-02-18 kl 20:21


8 svar till Ont i foten & överraskningstur

 1. Åh, jag minns själv hur kul det var att åka skridskor som barn – vad tråkigt att hon får så ont 🙁 Jag hade absolut gått tillbaka till butiken och frågat.

  Kram Nina

  Ps: Och jag log liteigenkännande när jag läste om dina morgonhot 😉

 2. Postat av: C

  Men tror du inte bara det är ovana med skridskor som gör att det gör ont? Typ att hon spänner fötterna när hon åker och sen får ont när foten hamnar i normalläge igen? Det är iaf ganska vanligt och går isf över med mer åkning! Hoppas d inte är ngt allvarligt iaf!

  • Postat av: Helen

   Svar: Tänkte också lite så. Skridskor är ju inte det skönaste att ha på fötterna alltid och inte något man har särskilt ofta ju. Själv får jag ju lite ont efter ett tag… Sen är det ju nya skridskor också vilket kanske hjälper till även det och av en annan modell än de som hon haft tidigare.
   Helen

 3. Postat av: C

  Kom på en annan sak- det finns även massa muskler osv under en fot, som lätt kan bli inflammerade- kanske kan det aktiveras vid ansträngning?

  • Postat av: Helen

   Svar: Vet inte ju men börjar med att höra vad skolsköterskan säger om det och gå vidare därifrån om det behövs.
   Helen

 4. Postat av: Camilla

  Godkväll!
  Båda mina tjejer spelar fotboll, och här är det träning 2-3 gånger i veckan året runt. Massa cuper och träningsmatcher vintertid.
  Ebba har haft väldigt ont i hälen speciellt efter cuper när hon har sprungit och ansträngt sig länge.
  Så vi ringde en sån där ”fotaffär” där man kan kolla foten, köper inlägg och speciella skor.
  Dom sa att det var väldigt vanligt med ont i hälen, vid den åldern och speciellt ”fotbollsbarn”.
  Vi provade ut inlägg som skulle ge stadgar för foten.
  Och efter det blev det genast bättre, och jag tror inte hon känner av det alls nu.
  Kan det vara nåt sånt? Men just skridskor får man ju väldigt ont av åxå.
  Men kanske ska kolla upp om det fortsätter när fotbollen börjar.
  Kram!!!

  • Postat av: Helen

   Svar: Jag var iväg med W till en specialist för ett år sen tror jag att det var efter att ha haft kontakt med vårdcentralen. Då hade hon ont i hälen som du beskriver och fick en balansbräda bland annat som hon skulle stå på för att träna upp styrkan (eller vad det nu var för några ord hon använde som tog hand om henne). Det var även prat om att prova ut inlägg men när smärtan sen avtog så gick vi inte vidare med det. Fick även veta att det är vanligt på kombinationen växande och tränande barn precis som du säger.
   Den här gången sitter det inte kring eller i hälen dock utan under tårna och början av själva foten där tårna sitter fast. Jag tänker också att skridskor är sådant som kan göra ont men kanske bör vi kolla upp det. Får se vad skolsköterskan säger om det.
   Fungerar det bra att ha inlägg i fotbollsskorna för Ebba?
   Helen

 5. Postat av: Tina

  Men åh stackarn som får så ont! Det är ju inte alls roligt ju! Hoppas ni kommer på vad det är! KRAM


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *