Öronsvamp

solstadsk19sept

En tid nu har jag tyckt att Baileys kliar sig mer än vanligtvis i öronen. Till en början märkte jag ingen skillnad när jag tittade i dem men en dag så var det vänstra örat rött och det luktade fruktansvärt vidrigt i det.

Jag ringde Lillemor så klart, min klippa när det gäller allt som har att göra med min vetefärgade buse som jag inte har koll på, och hon sa att det var veterinär som gällde när jag beskrev hur det såg ut och luktade.

Jag som har mitt hjärta klappandes för allt kring Lindrågen försökte få en tid på Ulvsby smådjursklinik men de hade fullt igår så istället åkte vi till Solstadens smådjursklinik, andra gången vi är där nu och det känns bra där också så det gjorde ju egentligen inte så mycket att det inte blev Ulvsby.

Undersökning och rengörinsgdroppar och sen prov på långa tops blev det.
Provsvaren visade svamp. Troligen bättre att ha för honom än öroninflammation men inte alls kul.
Stackaren som kliar sig, skakar på huvudet massor vilket jag fått lära mig är ett tydligt tecken, och inte alls mår tipp topp med dessa obehag!

Nu ska jag rengöra öronen med Otodine två gånger om dagen. Droppa i, massera runt örat, och sen torka ur med bomull och därefter ska jag droppa i 3-5 droppar Locoid i vardera öra i 14 dagar.
Sen blir det återbesök för att kolla upp att svampen har försvunnit. Det är tydligen inte alls ovanligt att man kan behöva ge ytterligare en vecka med droppar men det hoppas jag slippa.
Lite meckigt att hålla på med för även om han är duktig och är stilla och låter mig göra detta så vill han ha huvudet hängandes ner när jag gör det. Han ser riktigt bedrövad ut med svansen pekandes rakt nedåt i samma position som huvudet stackaren.

När han blir bra igen ska jag vara betydligt mer noggrann med att rycka öronhåret som man ska göra på dessa raser. Jag har tyckt att det är jobbigt och även om det inte är vetenskapligt bevisat så kan det finnas ett samband mellan för mycket öronhår och svampen han nu ådragit sig och jag lider för att jag troligen åsamkat honom detta även om han inte verkar ha ont och är pigg och äter som vanligt. Men ändå…

Det dåliga samvetet som jag titt som tätt släpar runt på som en klump gäller numera i högsta grad inte bara barnen längre utan även denna lilla älskade vetegrabb♥

bloglovin 2016-09-21 kl 10:59


2 svar till Öronsvamp

 1. Postat av: Popprinsessan

  Vad trist med svampen, men det är iaf som tur inget farligt! Vi ska visst också rycka håren i öronen på vår W, men jag drar mig för det. Hon låter duktigt uppfödaren göra det när vi är där för att trimma, men jag tycker att det känns så obehagligt att göra det själv.. Och det känns som om alla gör så olika, vissa drar, vissa bara trimmar lite och vissa gör inget alls. Känns som rena lotteriet om man får besvär av det eller ej.

  Otäckt med micron! Tur att det liksom räckte med att stänga av den också, jag hade nog fått panik!
  Tur att en ny är på G!
  Kram

  • Postat av: Helen

   Ja trist och lite meckigt att tvätta och ge droppar varje dag. Han tycker inte alls om det men låter mig göra det även om det innebär att jag först måste hämta honom från nästan under soffan i vardagsrummet när det är dags, haha.
   I fortsättningen, så fort han blivit bra i öronen efter det här, kommer jag att va noga med att dra bort hår. Tror att det är mitt fel att det blev så här och vill inte att han ska behöva va med om det igen 🙁
   Ja micron ja… Tredje gången vi slog på den så var det eld men den släckte sambon.
   Nya är kanonbra så klart. M är helimpad över att den startar själv utan att man behöver trycka på en knapp 😀
   Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *