Påskbaksinspiration

Jag älskar att laga mat men än mer än att baka. Det är kul, avkopplande, och roligt att göra både på egen hand men även tillsammans med barnen. Det där om att det jämnt blir kaos när man bakar, eller pysslar med för den delen, tillsammans med barnen som man kan läsa om lite varstans på bloggar tror jag säger mer om personen bakom bloggen än om barnen.
Jag älskar att vara kreativ, pyssla och baka, tillsammans med mina barn och det även om det ibland innebär en massa sanering efteråt, barn som ställer till ett andra världskrig för att de vid exakt samma tillfälle bara måste ha just den blå pennan, eller att hälften av sakerna efter pysslandet är försvunna. Förmodligen säger detta mer om mig än om mina barn…

Det är i underbart att se hur W på egen hand kan baka enklare godsaker. M han lär sig hela tiden och har en större nyfikenhet och en otröttlighet än W för att hjälpa till i köket. Han är ofta den som står bredvid mig på en pall och utför olika moment och assisterar vare sig det gäller mat eller bak så fortsätter han så här så kanske han snart bjuder oss alla på både middag och fika.

Så här när en storhelg närmar sig så är det riktigt svårt att inte låta bli alla magasin med läckra mat- och bakbilder i butikerna. Jag står gärna och bläddrar och skulle utan problem kunna köpa på mig flera stycken.
Om jag hade mer tid och framförallt ro i kroppen skulle jag sitta ner och följa en hel drös med matlagnings- och bakprogram. Det är kul, lärorikt och underhållande men det gör jag inte.
Jag plockar russinet ur kakan istället och ser vissa valda delar på nätet istället.

Som Nyhetsmorgon i tisdags då Linda Nielsen Wermeling och Christina Kokkalis från Holy sweet bjöd på påskens finaste figurkakor med kristyr.
Hur underbara som helst och klippet lämnar ingen som tycker om att baka oberörd!
Dessa funderar jag på att göra tillsammans med barnen på fredag då vi är lediga hela långa dagen 🙂

Baka%20p%C3%A5skens%20finaste%20sm%C3%A5kakor

Receptet på figurkakorna finns HÄR.

bloglovin 2013-03-27 kl 14:33INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *