Ringträning & Internationell hundutställning

RingträningHundfixarna23juli
Bild från ringträning med Hundfixarna Forshaga i torsdags kväll. Jag och Baileys står i mitten av den bortersta sidan.

I tisdags kväll kom vi hem från Skåne och då hade jag och Baileys inte tränat ett endaste dugg sen måndagen veckan före. Jag kollade upp klubbar runt om på ok avstånd i Skåne men ingenstans fanns det någon träning just när vi var där. Så här i efterhand tror jag ändå inte att jag hade prioriterat att ta mig iväg på något. Det var fullt upp att hitta på andra saker helt enkelt. Inte minst med tanke på att vi endast är nere hos mina föräldrar två gånger om året.
Men i onsdags kväll åkte vi iväg till Forshaga och ringträningen som Värmlands kennelklubb håller i. Jag gillar hon som leder den och såg framemot träningen även om det också kändes lite pirrigt eftersom det gått över en vecka sen sist.
Baileys var väldigt fokuserad på allt och alla andra så det var lite trögt i starten och sen tröttnade han på att vänta på att sitta och stå och vänta på att det skulle bli hans tur när de andra gicks igenom men det tog sig mot slutet och vårt sista varv runt fick vi bra på och när han sen stod jättebra och en smula stabilt dessutom när Gunilla gick runt och tittade och kände lite lätt på honom så fick vi ord som bra, mycket bra och att träning ger färdighet och lönar sig.
Jättekul att höra och även om vi inte tränat något, inte ens hemma utan störning under veckan som gått så fanns det en smula kvar av träningen före det.

I torsdags kväll åkte vi till Forshaga igen men då till andra sidan älven där Hundfixarna arrade ringträning.
Den träningen gick inte alls typ. Eller själva ställandet gick bra tyckte jag men gåendet fungerade inte. Vid ena sidan av fyrkanten borrade han ner huvudet i gräset och vad det var som luktade där var i alla fall betydligt mer av intresse än att följa med mig.
Han vägrade även att följa med flera andra gånger och även om jag fick med mig honom genom en massa uppmuntran, lek och små lockande glädjerop tillslut så var han liksom off.
Han var inte alls sugen på att träna och det var kämpigt. Han ville mest softa i skuggan, skulle gärna lekt med de andra hundarna, och möjligtvis strosat omkring i kanterna för att öva på att kissa ståendes på tre ben vilket han börjat göra lite grann.
Själv fick jag två värdefulla tips och påpekningar som jag ska pränta in i minnet som är av stor vikt om jag ska prova på att ställa ut honom för att inte tabba för honom i onödan så det var ju bra.

Nu ska jag och M packa in oss bilen för att åka till Ransäter. Värmlands kennelklubb arrangerar internationella utställningar där i dagarna två och det är ett jättestort arrangemang har jag förstått när jag läst på om det.
Grupp tre som är gruppen för terrier startar klockan nio. I den är det först 30 stycken Mopsar som ska bedömas innan det är dags för de 36 anmälda Softisarna som är de som jag vill se. En domare bedömer ca 20-25 hundar på en timme så om vi åker nu så bör vi har lite tid på oss att hitta ring 13 som är den som de ska hålla till i och självklart ska vi heja på de av Baileys släktingar och Linda och Lillemor som ska delta.
Jag har också planer på att kika och kanske köpa mig oss ett eget utställningskoppel på plats så jag inte behöver låna Lindas längre. Får se vad som finns på plats bland utställarna helt enkelt.
Tråkigt är att Baileys inte kan följa med, hade varit kanonbra socialträning att gå omkring med honom på utställningsområdet, men för både andra hundars skull men främst för vår egen valps skull så är valpar under fyra månader inte tillåtna att tas med in på området. Valpsjuka, kennelhosta och andra hemska sjukdomar är inget man vill riskera att eventuellt smitta honom med. Han är fyra månader den 31 juli vilket är om mindre än en vecka och så klart måste man ju även visa upp vaccinationsintyg för att komma in men som sagt, han är för ung detta året.

Dags att packa ihop kamera, vattenflaska, smörgåsar och sen iväg.
Trevlig lördag på er!

bloglovin 2015-07-25 kl 08:50INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *