Semmeldagen hos oss

Fettisdag162
Tänk jag väntade ända tills idag med att äta årets första semla.
Ovanligt för att vara mig då vi brukar ha hunnit med flera stycken semlor innan själva Fettisdagen är här.
Hemmagjorda ska det vara, små minisemlor, mandelmassa och grädde på fluffig mjuk kardemummabulle.
Det är det som gäller för mig. Köpesemlor går bort. Tyckte till och med att bilden Ica visade på sin IG idag från köket och semmeltillverkningen inte såg det minsta lockande ut för man riktigt såg hur mandelmassan är precis sådär som jag inte tycker om men de har nog sålt många semlor idag trots mitt tyckande. Tur att man är och tycker olika.

Dagen blev inte riktigt som jag hade planerat den i mitt huvud. Fick yrselanfall på Ica när jag handlade frukt till körerna. Det följdes av sprängande huvudvärk och ett uns av illamående.
Jag ville bara ut därifrån så jag fick helt enkelt skippa att handla alla frukostgodsaker som jag planerat inför morgondagens bjudning av kollegorna och istället åka hem och luta mig sakta bakåt i soffan.
Ringde till fritids bad de säga till M att traska hem för om jag är hemma så kan ju han också vara det helt enkelt.
Efter en stunds vila kunde jag i alla fall sitta upp och spela några spel med honom. Inte helt lätt att spela Vem där med en bricka i knät med luckor som stänger/öppnar sig vid minsta lilla rörelse, haha, men det var mysigt.
Den värsta huvudvärken släppte något och M fick göra sin egen minisemla. Bestående av bara bulle, grädde och florsocker så klart.
Han stansade ut en gris och en kyrkklocka som blev bullarnas lock som han sen pudrade likt värsta snöovädret med florsocker.

Jag tog mig samman och lagade lasagne till allas jubelrop, särskilt från M som inte tyckte nämnvärt om gårdagens fiskgratäng, och sen har W och en kompis till henne rensat och städat garderoben på Ws rum och ätit nutellasemlor precis som det ska vara på semmeldagen.

Fettisdag161

Jag har varit på vår lilla Icabutik och handlat frukost för 400 kronor, hackat, skivat, snoppat, kokt ägg och paketerat in allt i burkar med tätslutande lock. Nu står allt i olika påsar i kylen beroende på innehåll redo för imorgon bitti. Jag ska bara komma ihåg att dra med mig alltsammans när jag åker strax före halv åtta…
Två långa och väldigt fullpackade och intensiva dagar av jobb hägrar och med ett fortfarande molande huvud känns det lite sådär.
Det är verkligen inte läge att bli sjuk nu men jag brukar kunna köra på och det lyckas jag troligen med även den här gången.
Nu finns det en liten liten semla kvar i kylen. Undra vems den är. Den enda som inte fått någon semla idag är Baileys så det borde ju vara hans. Jag kanske ska se om han behöver någon hjälp med att äta upp den…

Recept på minisemlor, nutellasemlor, wienersemlor, semmelwraps med flera hittar du här.

bloglovin 2016-02-09 kl 21:47INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *