Telia kontra Banhof

WSmygehuk16
Lilla hamnen vid Smygehuk badande i kvällssol♥
Längtar neråt och vill inte att sommaren ska ta slut men idag känns det som höst. Jag vaknade för en timme sen och möttes av grått väder och täta små regndroppar.
Antar att hästen nu är här men hoppas att augusti ändå bjuder på några fina sensommarkvällar med ljummen temperatur och kvällssol. Vill ha mer helt enkelt.

Min moderliga instinkter fick mig att vakna halv sju utan mobilpip. Ingen ovanlig företeelse alls förvisso.
W sa igår när vi sa god natt strax efter midnatt att hon skulle upp klockan sju och duscha för att sen hjälpa till på 10-åringarnas cup och då hon oftast har svårt att vakna av sin mobil, hon är olik mig och sover som en stock på morgonen, så vaknade jag så klart i tid till att väcka henne.

Idag står städning av kylskåpet på schemat samt skurning av spisfläkten. Skittråkiga sysslor båda två. Sortering av några skåp troligtvis också men lika tråkigt det. Långpromenader med Baileys så klart, några tavlor som ska printas som jag fick gjorda igår under då jag passade på att utnyttja de fem timmarna på Leos Lekland med att sitta och jobba undan när M och hans kompis lekte och så troligtvis middag med barnens farmor och farfar framåt kvällen som ska förberedas med mera.

Men först mer kaffe och så ska jag läsa igenom två mail från Banhof väldigt noga.
I onsdags låg det ett brev i brevlådan från Telia med bekräftelse på uppsägning av vårt bredband. Avstängning av internet den 28 juli.
Det konstiga i det var att jag inte alls sagt upp vårt bredband! En väldigt skum känsla att få något sådant måste jag säga så jag ringde dem på direkten när jag läst det på kvällen vilket resulterade i att jag satt i telefonkö i 40 minuter och sen pratade med kundtjänst lika länge. Tragiskt lång tid och allra helst då de inte kunde förstå vad som var fel. Hur vårt bredband kunde vara uppsagt till att börja med och sen gick över till att handla om att vi inte ens kunde ha Telia bredband via fiber på vår adress. De ville inte gå med på att jag tecknat deras operatör via Karlstads stadsnät när vi valde att ansluta oss till fiber för X antal år sen när hela gatan grävdes upp för att vi med flera andra skulle få fiber.
Att ha Telias fiber via K-d stadsnät var totalt omöjligt och nu var det endast öppen fiber som gällde och något där måste ha gått fel, att stadsnätet gjort om sina avtal och lagt ner för den öppna fibern väg, var den enda lösningen kvinnan i luren kunde komma på trots konfrontation med kollegor.
Jag fick ett nytt nummer att ringa nästa dag då de på öppen fiber inte fanns på plats i onsdags kväll.

Satt i telefonkö i 38 minuter, förklarade alltsammans på nytt, fick samma chockade reaktion hos kundtjänst och blev satt på vänta medans personen skulle undersöka saken samt prata med en kollega.
Under denna väntan blev jag, när mobilen visade 1 timme och femton minuter samtalstid borttryckt.
Det var bara att ringa upp igen och inta en ny plats i väntelistan.
Sammanlagt tre timmar med Telia innan jag fick veta att bredbandet var uppsagt för att Telia inte längre finns med hos Karlstads stadsnät som leverantör. Om stadsnätet finns kvar visste de inte.
Uppsägningen blev pga att Telia inte längre finns med som leverantör, dvs ingen annan hade åstadkommit den vilket ju kändes skönt att inte va hackad, haha, och om jag ville ha just Telia så erbjöd de endast adsl internet till vår adress.
Att jag fortfarande hade ett fungerande internet i huset var en total omöjlighet eftersom alla våra tjänster var nedstängda fick jag också veta och de kunde inte se vilken operatör jag surfade via men jag fick tipset om att göra en bredbandskoll för där kan man se vilken operatör man använder sig av.

Så skumt!
Jag ringde Karlstads stadsnät och efter att ha dragit hela härvan en tredje gång den dagen så fick jag frågan om de jag pratade med på Telia var fulla.
Tänk att saker kan falla mellan raderna och ingen har koll eller kan ge besked. Nu fick jag veta hur det låg till.
Stadsnätet existerar. Telia finns inte med som leverantör via stadsnätet på vår adress men de kunder som haft Telia kan trots att de dragit sig ur fortsätta att surfa med Telia och betala samma summa per månad men man kan inte uppgradera till snabbare tjänster och inga nytillkomna kan heller ansluta sig.
Detta visste ingen skrattretande ingen på Telia om och de såg inte heller att vi fortfarande hade internet som gick via dem. De såg ju inte ens att vi fanns med hos dem eller har funnits sen fibern drogs in för flera år sen!

Jag frågade om andra bredbandsleverantörer och visste ju redan vad jag skulle passa på att ansluta till men ville ändå höra mig för.
De tekniker som varit här de gånger vårt internet inte fungerat, vilket sist var en ganska invecklad härva, har trots att de inte får svara på min fråga om leverantörer utan ska vara opartiska gjort det och Banhof är tydligen det som krånglar väldigt lite, dessutom är det billigast i förhållande till dess snabbhet så därför bestämde jag mig för Banhof.

Ringde dem och 30 minuter senare hade jag tecknat ett nytt bredbandsavtal för oss. Ett som troligtvis inte krånglar hälften mot vad Telia gjort och dessutom efter att ha haft 10/10 i hastighet kommer vi att ha 100/100 (jag valde det med tanke på snabb uppladdning av filer till blogg med mera) och det blir ändå billigare med sina 319 kronor i månaden i jämförelse med 10/10 hos Telia för 369.
Att de dessutom bjuder på tre inledningsmånader med halva priset gör ju inte saken sämre eller att jag länge tänkt att vi ska byta till dem efter tips från extremt datorkkunniga familjen B som hjälpt mig med alla tekniska datorproblem jag haft genom åren.

Kände mig så nöjd och tills det blir måndag och Banhof kickar igång hos oss så lovade mannen på K-d stadsnät, som var så förbryllad över Telias okunnighet att han valde att vara lite generös mot oss, att inte koppla ur oss från Telia dvs vi har fullt internet, gratis, trots att vi inte är anslutna hos dem längre och det pga av att Telia måste i sin tur skicka en avstängning till stadsnätet för det är de som stänger av surfmöjligheterna ut till villorna.
Med andra ord så skulle vi kunna fortsätta att surfa med 10/10 från Telia gratis i fortsättningen för de skulle inte upptäcka något sa han då de tydligen inte kan se mer än att vi är urkopplade från dem men det var inte ett alternativ, haha.
Jag vill ha en snabb uppkoppling och jag vill inte ha med Telias bredband, fiber, what ever, att göra mer efter allt krångel de sista dagarna, men också flera gånger under dessa år inneburit.
Slutet gott allting gott. I alla fall från och med den nya veckan hoppas jag!

Blev en lång historia det här tydligen… Mer kaffe och sen lite printande av tavlor följt av promenad med vetebollen.
Trevlig lördag!

bloglovin 2016-08-06 kl 08:01INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *