Tisdag @home

Vinterkräksjukan har landat på Ms förskoleavdelning. Kräkningar och rejält med magont.
Igår var vi lediga och idag är han hemma med mig. Flexibilitet  inom jobbet som jag har möjlighet till göra ibland vissa av veckans dagar gör att jag gör lite nytta i alla fall men hemifrån.
Har googlat fram några texter om de stora tjejerna ska sjunga och kopierat upp dem på textblad till dem och printat ett ex av varje sång.
Väntar på två mail av lite avgörande karaktär och skulle helst se att de dök upp nu så jag kunde gå vidare med en sak och ringa två samtal som innefattar dessa mailen men än så länge plingar inte jobbtelefonen till på mailfronten tyvärr.

Imorgon kommer M att hänga med mig till jobbet. Sitta bredvid pianot när jag spelar, lyssna på möte och sitta och måla och skriva. Spela Nintendo, surfa på iPaden, leka lite med bollarna, hjälpa mig att kopiera noter, lyssna på körövningen osv.
Att jag väljer att göra så här är ju ingen garanti för att vi inte kommer att få kräksjukan men jag kan göra så gott jag kan då jag har möjlighet att från undantag några enstaka arbetsuppgifter på mitt arbete ha M florerande i bakgrunden och därför tar jag den möjligheten för att jag helt enkelt vill försöka att undvika att mina barn ska hänga med huvudena i hinkar och krampa spyendes i några dygn, för att jag inte själv vill göra detsamma eller att L ska göra det i denna smittsamma vidriga sjukdom som verkar ha blivit varje svensks normaltillstånd och något som man räknar med att ägna sig åt några gånger under månader vid den här tiden på året [hur fanken man nu kan räkna med det och anse att det är normaltillstånd!?].
Jag vill inte heller att W ska missa en massa dagar i skolan och halka efter om jag kan undvika det, sanera hela huset med mina spruckna eksemfingrar som det bränner likt syra på vid den här årstiden för att få så mycket som möjligt rent, eller att må dåligt på det sättet som man gör när man ligger på toalettgolvet och nästan svimmar av mellan kräkningarna. Eller att få det om och om igen, tvätta alla sängkläder och en massa mer.

Men allra helst vill jag att vi undviker kräksjukan nu då vi på lördag ska på begravning.
En begravning som vi bara ska vara friska på och gå på. En sådan som man inte önskar att man ska behöva gå på någonsin.
W ska med men M inte. Vem vill passa en kräkandes M och vem ska göra det då farmor och farfar som möjligtvis skulle kunna ställt upp så klart är på begravningen så är M sjuk måste någon vara hemma med honom.
Visst går jag händelserna i förväg nu och målar fan på väggen men som sagt att göra allt för att eventuellt undkomma vinterkräksjukan gör jag och att lämna M på en förskola där den går bland barnen är inte att tänka på om jag kan låta bli.
Så han är med mig och alla i familjen tvättar händerna noga med tvål flera gånger om dagen och undviker offentliga toaletter just nu.

Mer som händer denna tisdag är att snön vräker ner och jag borde gå ut och skotta om jag ens ska orka få bort allt med vår lilla snöskyffel [en tisdagsöverraskning i galvaniserad stålplåt från sambon vore inte helt fel…! L], M vill att vi ska spela Skylanders Swap Force vilket vi igår lyckades att få till två spelare på så nu samarbetar vi i kampen mot fienderna och så ska vi tvätta våra hår innan vi hämtar W i skolan som jag lovat att göra idag.
Hon vaknade förkyld med snor och tät näsa och tungt huvud på det men ingen som helst feber konstaterade jag efter en koll.
Jag trodde själv inte det men efter en stor kopp te och tunnbröd hade hon klätt på sig och beslutat sig för att gå till skolan. Det var bara en lite längre startsträcka som behövdes idag och skulle hon bli sämre under dagen så kommer ju fröken att skicka hem henne så det kändes bra.
Att hämta henne så hon slipper ca en timme som det tar med båda bussarna, väntan på torget och sen promenaden hem från bussen känns dock bra.
Då vinner vi även lite tid att ägna åt veckans läxor vilket behövs.
För två veckor sen var det prov på Vikingatiden, i fredags engelska progress test på fyra kapitel och glosor och nu på fredag är det fysikprov som gäller.
Utöver det säkerligen två kapitel i svenskboken, femton glosor och kanske även lite matte på det.

Dagen idag är redan utstakad och den spenderas till mesta del @ home.
Nu ska jag försöka att få avregistrerat den sjukanmälan jag gjorde på W i morse. Verkar inte helt lätt men förhoppningsvis lyckas jag få bort den.
Trevlig tisdag på er!


Mitt sällskap idag. En superhjälte.

bloglovin 2014-01-28 kl 10:27


4 svar till Tisdag @home

 1. Postat av: Tina

  Tycker du gör helt rätt vännen! Hade jag också kunnat hålla mina barn hemma i dessa tider hade jag också gjort det! KRAM

 2. Postat av: Melanie

  skönt att ha ett jobb där den möjligheten finns. Vi får ju vinterkräksjukan till våra avd på jobbet och dessvärre kan jag inte stanna hemma från jobbet pga det utan man får vackert ta hand om dom patienterna ändå och hoppas på det bästa. Sen är det ju svårt att skydda sig ifrån den, sprit hjälper tyvärr inte mot riktiga vinterkräksjukan och det är ju luftburet så man kan lika gärna få det av ngn på affären dom inte vet att dom själva är smittade.

  • Postat av: Helen

   Svar: Ja det är skönt att barnen kan vara med på jobbet. Det fungerar ju inte i alla arbetsuppgifter men den här veckan går det bra fram till fredag lunch så det är jag glad för med anledning av begravningen på lördag av Ls systerson som vi alla ska vara med på. W är ju med i en av körerna och har varit så i många år och M är ju också van vid både arbetskamrater och mina arbetsuppgifter och hänger ibland med även på helger trots att L är hemma och leker med leksaker på bottenvåningen m.m. medans jag spelar så jag är tacksam för att det är så.
   Sen måste ju jag jobba även om ett barn har kräkts på miniorerna intill mitt körrum eller någon av mina körbarn så jag kan ju inte stanna hemma från jobbet om det skulle bryta ut där.
   Det vanligaste sättet att sprida Calicivirus på är från människa till människa och nej handsprit hjälper ju föga men däremot genom noggrann handtvättning minskas smittspridningen dramatiskt (enligt allasjukvårdssidor jag googlat på) så det kör vi med.
   Med god handhygien kommer man långt som tur är och det försöker jag påminna barnen om konstant och jag tycker nog att de har tagit in det så här tvättas händerna ofta och noga både efter toalettbesök, före mat och absolut alltid efter hemkommen från skola/förskola och efter besök på Ica etc.
   När svininfluensan gick så var skolsköterskan på besök i skolklasserna och informerade barnen om handhygienen och visade hur man skule göra för att faktiskt tvätta sig ren om händerna. Det året var det färre elever och personal sjuka än vad det tidigare varit fick vi berättat för oss av rektorn på ett skolmöte så vikten av att tvätta händerna är större än vad man kanske kan tro.
   Sen är det klart att man kan få äcklet ändå, det är inte det jag säger, men när jag har möjligheten att inte ha i alla fall mitt ena barn mitt uppe i det så tar jag den och som sagt då allra helst med tanke på vår kommande helg.
   Hoppas ni slipper det den här vintern med tanke på hur drabbade ni var förra!
   Helen

 3. Postat av: Maria

  Tycker du gör helrätt! Perfekt när man har ett jobb där barnen kan vara med.
  Så fort det går kräksjukan på S fritids så är inte hon där. Då får vi pussla om våra scheman och möte så gott det går. Gör allt för att slippa undan skiten, finns verkligen inget värre.

  kram kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *