Torsdag, nya aktiviteter & svamp

Mitt i torsdagen redan och tiden går så snabbt idag.
Imorse tyckte jag att jag hade en ganska lugn dag framför mig med god tid att förbereda min ansvarsdel av lördagens lilla musikalläger med de tretton kommande sju, åtta och nioåringarna men det sa bara tjoff så hade hela förmiddagen passerat.
Märkligt hur det kan va men det är väl bara att jobba på ännu effektivare antar jag så jag kan bocka av åtminstone de punkterna som måste vara klara när jag ska åka härifrån kvart över fyra i eftermiddag.

Idag har W matteprov i skolan. Jag har tänkt på henne hundra gånger redan. Måtte kunna behålla lugnet och inte stressa så över att klockan tickar och att det är många uppgifter.
Är hon bara lugn och koncentrerad så borde det gå bra. Vi har räknat massor i veckan och hon kan allt. Sen är en provsituation inte som timmar vid köksbordet och det är just det som påverkar henne fortfarande lite för mycket.
Antar att hon snart kommer att ringa mig och berätta hur det kändes. Håller tummarna hårt för att det är en nöjd tjej i telefonen.

L jobbar kväll med möten idag så det blir jag som efter maten med barnen ser till att de är redo för kvällens helt nya upplevelser.
Båda barnen har nu haft avslutning på fotbollsträningen för säsongen. W har då endast ridningen som aktivitet då hon valt att pausa från kören den här terminen då hon har körsång i skolan. I årskurs fem får de sin stämma av körledaren och under fyra av veckans fem skoldagar övar och sjunger de tillsammans både enskilt med klassen men även tillsammans med sexorna en hel del om jag förståt det rätt.
Hon tycker därför att det räcker med all sång som är i skolan.

När fotbollen nu är slut för säsongen [även om jag inte riktigt kan förstå varför de inte tränar även på vintern som t.ex klasskamrater till henne gör som spelar i andra lag men jag antar att jag nog inte har all information kring detta] så har hon ingen sport och hon tycker om bollsporter och att röra på sig känns ju så klart alltid bra så ikväll ska hon följa med en kompis på handbollsträning.
Jag har haft mailkontakt om detta och hon ska få testa på hur det är att träna och spela handboll.
Träningspassen ligger måndagar och torsdagar så det ska fungera helt ok rent praktiskt. Matcher tillkommer så klart om hon känner att det är en sport för henne men efter att scannat kalendern för 03:orna så borde det kunna fungera vid de flesta tillfällena om det är så att hon känner sig redo att delta och beroende på så klart vad ledare anser osv.

Inte nog med det, även M ska ikväll prova på en ny sport.
Även hans fotboll är helt slut för säsongen nu och han har ingen aktivitet alls han.
Han älskar att vara aktiv och då gärna med en boll. Fotbollsträningen har varit bra för honom. Han är blyg och det gör honom gott att våga agera, vara sig själv och ta plats i en grupp.
Två av ledarna från fotbollen har fått uppdraget att leda killar från hela Karlstad i innebandy, eller de anmälde sig så klart själva till det, och nu är det en grupp med 08:or på ungefär lika många som i fotbollen som tränar innebandy på torsdagar i Rudsskolan.
Lite surt att det inte är på hemmaplan om jag ska vara ärlig men förhoppningar finns att få ihop tillräckligt antal med sexåringar så att det kan starta ett lag på hemmafronten men tills dess är killar från hela stan och av dem är det fem om jag minns rätt som han känner och går i samma klass som.
Imorse provade han Ws innebandyglasögon och hennes första klubba och båda passade honom. Perfekt att kunna ärva och eftersom hon inte spelar innebandy längre så används ju grejerna ändå inte.

Ska bli kul att höra vad barnen tycker efter ikväll om handboll respektive innebandy 🙂

Nu ska jag se om det finns kvar soppa sen gårdagens lunch och sen bör jag kolla upp Nordea för att se om de betalat tillbaka de pengar som dragits extra från mitt konto i dagarna två.
Alla pengar skulle vara återbetalda igår men det skadar nog inte att kolla så att allt stämmer.
Nästan 2500 kronor har dragits extra från mitt konto då jag handlade både underställ, pyjamas, överdragsbyxor med mera till W inför helgens cup, handlade lite kläder även till M, en höstjacka till mig själv, gjorde en del köp i butikerna kring Marieberg med mera och allt betalade jag med Visakortet och oavsett ställen för köpen, H&M, Lindex, Kapp Ahl osv så har det dragits dubbla summor. Även L drabbades och enligt nyheterna också många många fler men som sagt de skulle ju betala tillbaka alltsammans

Häromdagen var jag ute och fotade en sak i trädgården inför ett inlägg som förhoppningsvis kommer upp ikväll.
Ska försöka att få klart en ändring på det bara före innebandyträningen börjar. Kika gärna in då för det är en enligt mig en mycket trevlig utlottning.
Hur som så växer det svamp i vår trädgård och därmed inser jag att tiden till att vara ute och greja kring huset har varit obefintlig den senaste tiden. Jag har inte vistats på baksidan över huvudtaget.
Trist och egentligen avskyr jag det men hinner inte med allt för tillfället. Snart dags för en rejäl höströjning i trädgården av både svamp, löv, studsmattan, lekstuga, plantering av höstblommor som jag inte gjort det heller och hel del mer.
Tror inte jag legat efter min egen årstidsalmanacka så som jag gör just nu.
Får bli ändring på det helt enkelt.

Trevlig torsdag på er!

bloglovin 2014-10-09 kl 12:11INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *