Två månader med intensiv kärlek

BaileysHososs2mån1
Idag har vi haft den här lilla, tuffa, söta, charmiga, busiga, glada, godissugna hårbollen hos oss i hela två månader.
Lite skumt när jag tänker på det för det känns som att han har bott hos oss hur länge som helst mest hela tiden tycker jag. Dagarna är så långa och fulla av roliga saker, lek, skogsturer med en massa frihetskänsla och hopp över stock och sten som smittar av sig på mig, så mycket glädje och upptåg, träning och försök till förståelse men också mycket medling mellan honom och framförallt M som är den som är mest expert på att busa upp honom vilket leder till bitlekar inom loppet av mindre en sekund och som kan bli ganska tuffa och kräver att man som vuxen finns med och styr upp det hela. Dagarna fyller sig själv liksom och hade man inte något att ständigt göra [att ha saker att göra har aldrig varit ett problem för mig dock] så har man nu. Det finns liksom alltid något att hitta på med den här lilla fyra månaders valpen. När jag tänker att jag kan sätta mig ned så kommer jag på typ att han inte har blivit borstad på två dagar så då ska det tas itu med osv.

Men han ger så mycket också. Vill så gärna vara med överallt där jag är. Är riktigt duktig på just det att vara med. Visst behöver han en styrande hand, han är bara fyra månader och en bebis, och det krävs en massa tålamod en del av stunderna men så roligt det är och så mycket han ger.
Ibland lyser glädje och kärlek från honom så man blir alldeles matt. Han är självständig men de gånger han tassar ut till mig i köket och lägger huvudet i mitt knä när jag sitter vid datorn och vill att jag ska lyfta upp honom i knät och bara klappa honom är guld värda.
Han är ingen knähund, trivs bäst att liksom ligga själv men kan ligga nära när han själv vill och inte är för varm, just därför är dessa gånger lite extra mysiga när han faktiskt kommer och vill upp.
Helst tassar han efter mig och lägger sig på golvet där jag står eller sitter. Vare sig det är i köket när jag lagar mat eller sitter vid datorn. Då finns han precis intill under bordet.
I köket har han också ett favoritställe under den vita bänken. Kanske känner han sig lite skyddad där under och markerar att han vill vara ifred, kan vara en signal till barnen som gärna vill vara intill honom och gosa när han är lugn och vilar, men jag ser hur han kollar vad jag gör. Följer det jag hittar på i köket och från under bänken har han full uppsikt överallt och jag rör mig just i köket och till tvättstugan en massa gånger varje dag så där trivs han.
BaileysHososs2mån2
Han är otroligt fin tycker vi så klart. Kan se tecken på att han ljusnar sakta i pälsen. Det mörka är inte lika mörkt längre och de grå slingorna han hade på ryggen inte lika synliga längre.
Framförallt syns det på hans ben, de är mycket ljusare nu.
Öronen har nu varit limmade i en och en halv vecka lite drygt och jag hoppas att när det antingen lossnar av sig själv eller att Lillemor klipper honom att öronen växer framåt istället i den position där en Wheaten ska ha sina öron för nog vore det kul att prova på att ställa ut honom.
Jag är jättesugen på det men det är många men också kring detta. Jag vet inte om jag kan hur man gör ännu, det är ju helt nytt för mig och känns osäkert även om träningarna vi varit på med kennelklubben runt om i Värmland gett mig betydligt mer kunskap och erfarenhet, sen tänker jag att jag kanske inte lyckas få med mig honom på det så vi tillsammans gör rätt, får det att fungera bland alla andra hundar och annat som händer och sker samtidigt på en utställning och att vi tycker att det är kul så klart. Och sen finns ju även den lilla delen att han kanske inte tillåter att domaren tittar på hans tänder och känner igenom honom. Det måste han gå med på och han ska ju även vara så lik originalet av rasens rasstandard som möjligt för att det sen ska gå bra i utställningsvärlden.
Vi får se helt enkelt.
Vad det än blir så tränar vi på lite grann här hemma på olika områden runt omkring. Jag följer Fredriks Steens blogg och hans arbete med Lilla Nymo i tv och suger åt mig allt.
Det blir några minuter då och då. Vi tränar även annat som inkallning, ligg, sitt, att finnas vid min vänstra sida, att kunna gå i koppel på rätt sida oavsett vad vi möter eller ser, att inte bry sig om andra hundar och människor förrän jag tillåter det [jag vill inte ha en hund som hoppar fram till allt och alla och som man i förlängningen måste gå omvägar med för att undvika jobbiga möten om jag kan slippa det], lite hopp i skogen över fallna träd blir det och så skojigheter som snurra, rulla och krypa.
Allt med lekinriktningen och positiv förstärkning i glada utrop, fysisk kontakt, små belöningar i form av olika godis inte minst vilket är av vikt så här i början och vid inlärning, klicker, och framförallt små korta stunder och inga långa tjok av träning så han tröttnar.
Svansen ska vara pigg och uppåt och en glad hund vill jag ha.
Vi får se vad det blir helt enkelt. Nu längtar jag efter att valpkursen ska börja så vi kan få mer input, ledning och feedback. Ska bli spännande!
BaileysHososs2mån3
Två månader med intensiv kärlek ♥

bloglovin 2015-08-05 kl 09:59


6 svar till Två månader med intensiv kärlek

 1. Postat av: Popprinsessan

  En sån söt liten familjemedlem! Saknar verkligen vår lilla fyrbenta… Försöker övertala maken att det iaf ska bli en kanin. Inser att vi reser lite för mycket för en hund just nu, och en kanin är lite lättare att leja bort för passning. Vi får väl se!
  Hund lär det bli igen i framtiden iaf. Även om de tar tid så ger de sååå mycket mer.
  Kram

  • Postat av: Helen

   Förstår att ni saknar er! De blir snabbt självklara familjemedlemmar.
   En kanin är kul och lättare ja. Mysigt och bra med djur kring barnen!
   Kram

 2. Postat av: JUNITJEJ

  SÅ mysigt det är att ha hund!

 3. Postat av: Malin B

  Lita på ditt hjärta – han ÄR verkligen fin! 🙂
  Jag är glad för din skull och känner den härligt underbara känsla det är att ha en älskad fyrbent vän i huset.


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *