Vaccin mot Parvo, valpsjuka, smittsam hepatit & kennelhosta


Jag och min fina 12 veckors goding fördriver tiden i väntrummet med att klicka på mobilkameran…

Idag är vår lilla Bailyes exakt 12 veckor gammal. Det har han och jag firat med att åka till veterinären och blivit undersökt och för att få sin andra spruta.
12 veckor ska valpen vara när de får denna spruta och det är ett vaccin innehållandes fyra komponenter.
Skydd mot parvo [diarrésjukdom som är riktigt otäck att få speciellt för den lilla valpen], valpsjuka som drabbar framförallt lungorna och luftvägarna och i synnerhet hos valpen och som har dödlig utgång, smittsam hepatit samt kennelhosta.
Alla dessa fyra sjukdomar finns i Sverige och att välja att inte vaccinera finns inte på kartan för mig. Det går inte heller att jämföra eventuella biverkningar med människor och vaccin för oss. Biverkningar för hundar är inte alls märkbara i samma grad.

Jag valde att skriva in oss på Ulvsby smådjursklinik och det trots att t.ex Färjestads smådjursjukhus ligger närmre och smidigare till i resväg. Mitt hjärta klappar för Ulvsby eftersom vi bodde där ute i flera år och trots att han som ägde och drev kliniken då och som tog bort min, som sen blev mamma och pappas hund, nu har sålt den så kändes det ändå som det rätta alternativet.
Att det är en mindre klinik där det blir en mer personlig kontakt känns gott och det var just så det kändes när vi kom dit idag. Jag valde helt rätt.

Många hundar i väntrummet, ösregn och åska som smattrade och dundrade men Baileys skötte sig så bra.
Han satt i mitt knä när vi väntade på vår tur och satt på golvet bredvid mig när jag skrev in oss.
När det blev vår tur fick vi först träffa en som känner våra uppfödare och som var med och chipmärkte Baileys. Jättekul!

Veterinären som dök upp klämde och kände igenom hela kroppen, tittade i munnen och öronen och vår lilla fining stod som ett ljus på bordet. Han var så duktig. Gick med på att kollas igenom totalt överallt och fick mycket beröm från veterinären *stolt matte*.
Sprutan gick kanon även den och sen var det bara att traska ut och betala och under tiden jag gjorde det, pratade lite fästingpreparat med kunniga på det området, köpte lite hundgodis med mera så satt Baileys vid min sida.
När han reste sig för att gå något steg så ropade jag lätt på honom och han kom och satte sig igen. Han skötte sig så sanslöst kanonbra att det var en fröjd att vara matte till honom idag. Vilken liten pärla!

Innan vi åkte till Mariebergsskogen för att hämta upp M som varit där med tvillingkompisarna och lekt sen fotbollsskolan slutade idag så släppte jag honom i en av deras rasthagar utomhus för kissning och sen väl i bilen var han så slut av allt så han somnade otroligt nog och gnällde ingenting sen varken till Mariebergsskogen där vi gick upp till Terassen där grabbarna satt och mumsade glass eller sen under vägen hem.

Nu ligger han vid mina fötter och sover. Utmattad av dagens massa äventyr och det är jag också. Det har varit en dag full med uppbokade saker och jag har stressat mellan jobb lite varstans i Karlstad, hämtat barn, bytt bilar, hämtat hund osv.
Eftersom jag sover lite mindre än annars just nu också då jag försöker att gå ut med Baileys när jag tror han behöver kissa oavsett vad klockan visar så är tröttheten ganska stor och det känns väldigt just ikväll känner jag och grötigheten i huvudet är värre än ever, haha.
Nu har jag suttit vid datorn sen vi kom hem och betat av lite tavelbeställningar [så himla roligt att det poppar in lite beställningar från er] men nu ska jag stänga ner och så ska M och jag åka och hämta pizza. Alla är trötta och ingen orkar att laga någon mat så det blir soffhäng, pizza och sen premiären av Allsång på Skansen följt av nya avsnitt av Morden i Midsomer. Om vi nu kan hålla oss vakna så länge vill säga…
Trevlig tisdagkväll på er!

bloglovin 2015-06-23 kl 18:21


2 svar till Vaccin mot Parvo, valpsjuka, smittsam hepatit & kennelhosta

 1. Postat av: Tina

  Förstår att du är trött när du har en liten ”bebis” i huset vännen! Tavlan blev väldigt väl mottagen av Emmas föräldrar! TACK! Kram

  • Postat av: Helen

   Ja denna lilla bitiga testande bebis får till och med överenergiska mig trött, haha 🙂
   Åh vad kul att de tyckte om den 😀
   Tack själv! Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *