VÅRT 2011

Jag satt och snabbscrollade mig igenom den delen av det gångna året som jag valt att visa här på bloggen. Jag visar och skriver långt ifrån allt som vi upplever eller som far genom mitt huvud men mycket av det jag skrivit på bloggen ger mig även en möjlighet till att komma ihåg än mer utav tankar och annat kring vissa händelser.

Ut med det gamla och in med det nya. Nytt år nya möjligheter. Det nya året kan bara bli bättre. Kanske är 2012 mitt år…
Jag har en viss förkärlek för jämna år och ett år med två stycken tvåor [2 är mitt lyckotal] kan väl inte bli annat än bra kan jag inte låta bli att tänka även om jag inte är det minsta vidskeplig eller använder mig av mitt lyckotal i andra sammanhang någonsin.
Meningarna ovan hamnar ofta under benämningen flosklermen jag kan ändå inte låta bli att tänka dessa nu när det nya året fortfarande ligger i stort sett orört framför mig.
Jag är faktiskt förbaskat trött på 2011. Lite känslan av att det står mig upp i halsen varning är det.
En stor anledning till detta är att jag upplevt delar av året, vissa månader, som så enormt stressiga.
Det började i slutet av april och sen accelererade allt i maj. Jag kämpade på mellan att försöka sköta mitt jobb på bästa vis, att delta i allt som hade med Ws skola att göra, fotbollscuper, musikalavslutningar, arrade Ws försenade sjuårskalas. I juni avlöste sommarfester, bröllop, jobb och tavelbeställningar avlöste varandra och samtidigt vill jag ha ne viss nivå vad gäller skötseln av hemmet. Att vara den mamma som jag vill vara och umgås och dela dagarna med mina barn när jag inte jobbar är jätteviktigt för mig så det blev lite mycket under en period då.
Dygnet har inte mer än 24 timmar men när tiden inte räckte till så töjde jag på min sovtid så när sommaren och semestern väl kom så var jag helt slut.

Denna historia upprepade jag nu i november/december och troligtvis utgick jag då inte heller från samma utgångsläge som i april för den här gången känner jag mig än mer sliten och jag har svårt att kunna komma igång och uppnå samma energi och effektivitet som tidigare dessutom har jag sen en tid tillbaks ont i min höger arm. Med andra ord känner jag inte riktigt igen mig själv vilket kanske inte behöver vara en dålig erfarenhet utan som det så fint heter – kroppen vis att tala om att du måste slå ner på takten.
När det gäller detta så finns det en sak jag tycker lite mer illa om än andra. Det är när folk i min närhet säger till mig att jag kanske inte ska börja på projektet att måla taken tre gånger med vit färg, jag ska inte måla staketet på vår baksida, jag kanske inte ska fundera ens på att renovera trappen.
De har inte förstått hur jag fungerar.
Vissa saker tycker jag om att göra. De ger mig ro och talar till en annan del av mig. Att fixa och smårenovera, greja och hålla på i huset med sådant som ger en synlig skillnad är något jag älskar att göra.
Om jag bara slapp ifrån att städa, laga mat och ha dåligt samvete för att jag står på en stege och målar i flera timmar istället för att vara med mina barn så himla mycket, att jag slipper vara överallt hela tiden, så skulle jag kunna måla hela huset vitt på såväl insidan som utsidan.
Jag älskar det. Någonting spirar och ger mig en skön känsla av välbehag och jag trivs när jag håller på även om det oftast slitigt och skitigt att hålla på med sådant.
Nog om detta.

Året har varit fantatiskt också. Barnen har blivit ett år äldre och jag följer så nära jag bara kan deras utveckling och allt som händer kring dem.
Fascineras och förfäras över på deras handlingar och tankar och hur de lever sina liv med kompisar i skola och på dagis.
Stundtals är det oerhört jobbigt och jag känner mig som den sämsta och mest oförstående mamma som finns men trots det så kan dessa två barn fortfarande få min tillvaro att skifta från mörker till ljus på en sekund och mitt hjärta att kännas sprängfyllt av kärlek ♥

Nu skippar jag orden och låter bilderna tala. Små glimtar och nedslag ur bloggen, moments, kärlek och roligheter från vårt 2011 fångat i min kamera och sammanslaget till två hjärtan.

Jag hoppas att ni trogna läsare som klickar er in här varje dag fortsätter att följa vår smått snurriga vardag även under 2012 och att det kanske även tillkommer en eller annan ny läsare.
Tack för att ni kikar in här och tack för era kommentarer!
God fortsättning på 2012.

Klicka två gånger för att se kollagen i större format och kunna ta del av texten.

Alla bilder och texter på HUSnrNIO.se är skyddade av lagen om upphovsrätt. Du får inte
använda mina bilder och text, varken för personligt bruk eller i kommersiella sammanhang. Stöld av bilder kommer att polisanmälas! Ingen är anonym på nätet.

bloglovin 2012-01-04 kl 20:37


4 svar till VÅRT 2011

 1. Postat av: Sandra Johansson

  Låter som några tunga månader för dig. Måste vara svårt att vilja så mycket och få ihop allt men det är väl klart att man vill göra det man tycker om!
  SÅ fint kollage du satt ihop. Du är duktig. Följer dig via bloglovin och kommer att fortsätta med det. Gillar vardagen och inte allt flashigt som hos vissa bloggare.
  Kram Sandra

 2. Postat av: Sofia

  Fina hjärtan

 3. Fina collage-hjärtan du gjort!

 4. Postat av: Jenny M

  Vilket fint collage! God fortsättning och ser fram emot att fortsätta följa din mysiga blogg under 2012.


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *