Lördagens dessertbord när vi firade Es födelsedag.
Att göra dessert är ju väldigt roligt enligt mig och att göra små desserter allra roligast.
Då finns det alltid någon som man alla tycker om och det är kul att kunna välja och vraka och att smaka på flera går ju också bra när de är små 🙂
Pannacotta, mousse i After Eightkuber och banoffeepaj i litet format och sen hade Es mamma gjort en cheesecake toppad med färska jordgubbar.
Pannacottan valde jag att låta det första lagret stelna med glasen, som blev engångsglas av modell mindre för att slippa undan lite disk, ståendes snett i en muffinsplåt.
De blir lite extra dekorativt.
Jag har gjort så en gång tidigare med pannacotta
men då använde jag riktiga glas och de var även större och därmed tyngre och därför stod de stabilt i muffinformen när jag hällde i pannacottan.
Dessa plast engångsglas var lite vingliga och det var precis att jag lyckades få in dem i kylen utan att de vinglade till på plåten. Det gäller ju att de står exakt likadant hela tiden tills de har stelnat om man ska få till det sneda mönstret…
2015-05-25 kl 17:30
Gud va mycke gott !! Det är helt klart hos ER man ska vara gäst 🙂
Haha, tack 🙂
Det blir ju såå snyggt – vart hittar du de fina glasen? Kram
Tack! På Ica, haha.
Insåg på vägen hem från jobbet i fredags eftermiddag att jag inte hade 12 likadana dessertglas så det fick bli ett stopp på Ica och dessa var de enda av modell mindre som fanns i deras sortiment 🙂
Kram
Det ser så gott ut!
Tack 🙂
Pannacotta är gott allra helst i små mängder 😛
Hejsan…
Bra site du har her… Panna Cotta er mega fine – har du opskrift på de fine after-eight cuber?
Hej!
Tack 🙂
Receptet på After Eight kuberna finns här: /mat-bak/after-eight-kuber-fyllda-med-chokladmousse-minidessert/