Cake pops gjorda i Popcake maker

Nu har jag invigt cake popsmaskinen, eller Popcake makern som den egentligen heter, och som jag beställde till kanonpris på Campadre för flera månader sen.
Jag förstår inte att det tog så lång tid för mig att prova den för den var riktigt kul att använda och resultatet blev perfekt runda cake pops, enkelt och snabbt gick det utan att man behöver stå med händerna i kladdig deg och rulla bollar för hand lutad över köksbänken.

Möjligtvis att det är en maskin som många skulle ge stämpeln onödig då man endast kan använda den till att göra en sak men cake pops är kul att baka och bjuda på, festliga för ögat oftast, och barnen gillar dem skarpt så i love den.

Jag valde att använda ett av de recept som stod med i bakbroschyren som följde med maskinen. Hade inte räknat med att det skulle medfölja flera recept och små tips på hur man lyckas med sina cake pops. Inte heller popcakepinnar och popcakebrickaställ så det var en trevlig bonus.

Det tog inte många minuter att få ihop en smet medans maskinen stod och blev varm. Bara att blanda och sen köra med elvispen i två minuter så är var den klar.
Jag tog två teskedar och pyttsade sen ned smet i varje hål, lite meckigt och det blev några med för mycket smet men det kan man lätt pilla bort i efterhand. Det är nonstick beläggning på maskinen så det lossnar lätt. Sen får man snabbt in snitsen på smethanteringen med skedarna och då går det enkelt.

Ca 4 minuter senare lyfte jag på locket som dumt nog blir lite varmt och då fanns det perfekta runda, fina och porösa cake pops där.
Jag var tvungen att dela på en för att se hur de såg ut inuti och sen provsmakade jag och M på varsin nygräddad halva.
Tummen upp och om jag skulle beskriva bollarna så är det som sockerkaka. Möjligtvis att de påminner något om Donutsen jag brukar baka.

Kakorna får lite ojämn färg men det är inget som syns sen när man täckt dem med choklad och dekorerat dem.

Till M som inte tycker om strössel och endast äter mjölkchoklad, vilket jag inte hade hemma att doppa cake popsen i, kom jag på en annan lösning för att få dem att se lite roligare ut.
Jag stack en halv grillpinne i bollarna [jag ville spara de vita fina cakepopspinnarna som följde med till kommande kalas så istället använde jag halverade grillpinnar] och pudrade de sen lite grann med florsocker.
Resultate blev vita fina cake pops liknande snöbollar 🙂

Till de andra cake popsen hettade jag upp lite grädde som jag sen rörde ner choklad i. Man kan ju använda enbart smält choklad också. Det har jag gjort till alla mina tidigare cake pops som jag visat här på bloggen men chokladen räcker längre om man använder grädde också så klart.
Chokladsmeten kan stå en stund så den tjocknar lite grann och sen är det bara att doppa cake popsen och hälla på/rulla dem i olika sorters strössel eller nötter.

Det kräver lite tålamod just det här choklad och dekorationsmomentet. Man får låta bollarna rinna av lite grann innan man ställer de i stället eller i en stor mugg men om man låter cake popsen stå en stund i kylen efter gräddningen medans man gör chokladglasyren så är de kalla och det går lite lättare att hantera dem.
Ett tips är också att doppa pinnen i chokladen och sen trycka ner den i cake popsen. Finns tid så låter man de därefter stå i frysen så chokladen stelnar. Då sitter den fast bättre på pinnen sen när de ska doppas.
Jag skippade dock detta och tappade bara en i chokladbadet så det går att köra på direkt också.

CAKE POPS i maskin
Ingredienser:
165 gram vetemjöl [2,75 dl]
1 tsk bakpulver
60 gram strösocker [0,6 dl]
75 gram smält smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

Chokladglasyr:
0,5 dl grädde
100 gram choklad

Gör så här:
Värm upp popcakemaskinen.
Blanda alla ingredienserna i en bunke med elvisp i 1-2 minuter.
Lägg ca två teskedar smet i varje hål.
Stäng locket och vänta ca fyra minuter.
Testa med en sticka om du är osäker på om de är klara.
Låt dem svala lite grann på galler och ställ dem sen i kylen tills de är helt kalla.
Häll grädden i en kastrull och låt den bli varm. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Låt stå till sig en liten stund.
Doppa en pinne, t.ex en halv grillpinne, i chokladen och stick sen ner den i en cake pops.
Har man gott om tid sen så ställer man dem i frysen en stund så att chokladen runt pinnen stelnar annars kör man på direkt men får vara lite försiktig så man inte tappar hela bollen i chokladen.
Doppa hela cake popsen i chokladglasyren och dekorera med strössel eller nötter eller något annat gott.

Goda, goda, goda 🙂

Recept på snabba goda Cake Pops, eller Cake Balls som jag tydligen namnat dem tidigare, bakade utan popcakemaker och därmed inte med sockerkakssmet hittar ni här:
Cake Pops med kladdkaka & mjölkchoklad
Cookie Dough Cake Pops
Cake Pops med pepparkaka & vit choklad
Cake Pops med jordgubbscheesecake och jordgubbsströssel
Citron Cake Pops
Oreo Cake Pops
Lakrits Cake Pops

bloglovin 2014-08-14 kl 22:23


8 svar till Cake pops gjorda i Popcake maker

  1. Postat av: Fröken M

    Vilka fina ! Och så smidigt ! Jag har gjort varianten ”trashad ballerinakladdkaka med philadelphia” en gång. Det blev visserligen en svingod historia, men shit va omständigt och kladdigt !!
    Ha en skön dag !

    • Postat av: Helen

      De var ju oerhört lättgjorda i den där maskinen! Jag har också gjort en mängd av Cake Balls, därav alla recepten här under, som jag kallade dem med philadelfiaost och en mixad hård kaka. De blir långt ifrån lika runda som dessa 😉
      Detsamma!
      Helen

  2. Postat av: Sofia Persson

    Ser goda ut! Kanske en bra present att ge bort en sån där maskin till min syster som snart fyller.
    Tack för tipset!
    Sofia

    • Postat av: Helen

      Jättegoda!
      Helt klart en bra present! Extra + är ju att receptbok medföljer, cakepopställning och en uppsättning med pinnar så det blir ju ett helt Cake Pops kit men ger bort 🙂
      Helen

  3. Åh så gott!
    Jag köpte ett startkit på Panduro till Robins kalas för att testa. Det gick sådär… Dom blev inte helt klara och dom åkte ner på pinnen… Nää, då skulle jag testat någon sån här maskin istället 🙂

  4. Postat av: ullie

    nää men oj så gott det där såg ut. Ha en fin helg kram kram

  5. Postat av: Sara

    Hej,

    Hur får du dom så runda? Har köpt en likadan för att göra cake pops till mitt bröllop om två veckor. Jag testade den igår men dom blev inte alls lika runda och fina som på dina bilder. Dom blev runda på botten och platta på toppen. Några tips??

    • Postat av: Helen

      Hej!
      Vad konstigt! Det var inga problem alls att få dem runda. Hade du tillräckligt med smet i maskinens formar? Ca 2 tsk smet i varje hål tog jag.
      Du glömde inte att tillsätta bakpulvret i smeten? Utan bakpulver så reser/sväller de inte under gräddning?
      Jag kan inte komma på något annat än de två sakerna ovan…
      Du får prova igen helt enkelt. Lycka till!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *